Afbeelding
Bitcoin koers

Bitcoin koers breekt All Time High & Zelf Bitcoin kopen?

Partnercontent

We hebben er een paar maanden op moeten wachten, maar Bitcoin heeft het weer voor elkaar: de koning der crypto heeft zijn oude record van eerder dit jaar weten te verpulveren. Voor de zoveelste keer binnen een aantal maanden sloot de Bitcoin koers hoger af dan ooit tevoren. Maar liefst $63,729.50 werd aangetikt op het allerhoogste punt. Niet geheel toevallig viel dit precies samen met de beursgang van ’s werelds grootste crypto exchange Coinbase.

De Bitcoin koers stond heel 2021 al in de schijnwerpers en wist na een koers van rond de 25.000 dollar in december binnen een paar maanden zich stabiel in de range van 50.000 en 60.000 Amerikaanse dollar te vestigen. 

In de Bitcoin Chart is duidelijk te zien dat de koers vanaf het begin van dit jaar een behoorlijk stabiele opmars wist te maken richting het huidige niveau. Extreem grote beleggingen van onder meerdere Tesla en verschillende investeringspartijen, zorgden ervoor dat de Bitcoin koers niet alleen wist te stijgen, maar ook een zekere mate van volwassenheid en stabiliteit met zich meekrijgt.

Natuurlijk is de Bitcoin koers in vergelijking tot financiële assets zoals de Dollar koers of goud nog steeds behoorlijk volatiel, maar enorme prijsschommelingen zoals destijds in het verleden lijken momenteel van de baan.

De belangrijkste drijfveer daarvoor is toch wel dat de grote partijen die een deel van hun vermogen in Bitcoin hebben geïnvesteerd, dat voor de lange termijn hebben gedaan. Deze partijen hebben hun Bitcoin ook van de exchanges afgehaald, wat erop duidt dat zij niet van plan zijn om op korte termijn het vermogen alweer om te zetten in fiat valuta. 

Dit zorgt er dan ook voor dat de koers minder heftig op en neer schommelt omdat de grote investeerders ook in de toekomst gewoon lijken te blijven zitten in Bitcoin. Dat vele grote bedrijven de Bitcoin koers meer te vertrouwen vinden dan de huidige rentestanden in de financiële wereld, zegt natuurlijk behoorlijk wat. 

Daarnaast kan er steeds vaker met Bitcoin betaald worden. Inmiddels is dat niet alleen bij Tesla het geval, maar zijn alle Amerikaanse klanten van PayPal in de mogelijkheid om bij meer dan 28 miljoen webshops via Bitcoin, Ether of Bitcoin cash uit te checken.

Zelf Bitcoin kopen? Zoek een betrouwbare partij.

Het positieve sentiment rondom Bitcoin heeft de Bitcoin koers geen windeieren gelegd. Dat de beursgang van Coinbase het bedrijf maar liefst een notering van meer dan een miljard Amerikaanse dollar opleverde, is dan ook geen toeval. Voor Coinbase zelf natuurlijk extra mooi, aangezien het bedrijf helemaal aan het begin opgericht werd om een betrouwbare partij voor crypto te kunnen vormen.

Het is dan ook niet meer dan logisch dat een wereldwijde crypto exchange zoals Coinbase of Binance het toevluchtsoord is voor vele crypto handelaren die besluiten om Bitcoin te kopen. Zowel Coinbase als Binance zijn internationele platformen waar dagelijks miljoenen euro’s aan handelsvolume overheen gaat, bij honderden miljoenen gebruikers. 

Maar ook dichter bij huis zijn er een aantal betrouwbare partijen te vinden. Het Nederlandse Bitvavo staat al jarenlang in hoog aanzien binnen de Nederlandse crypto industrie. Maar ook brokers als BitcoinMeester en Coinmerce kunnen je wanneer je Bitcoin wilt kopen ongetwijfeld verder helpen.

Bitcoin kopen lijkt misschien spannend, maar dat is het in de praktijk helemaal niet. Je kunt erg eenvoudig, snel en betrouwbaar Bitcoin of andere crypto kopen via een bankoverschrijving, je creditcard of een IDEAL-betaling. Zelf Bitcoin kopen is nog nooit gemakkelijker geweest dan vandaag de dag.

Ben je benieuwd naar crypto kopen of naar wat Bitcoin zou kunnen doen voor jouw beleggingsportfolio? Bezoek dan eens onze website en vind betrouwbare aanbieders waar jij je crypto kunt kopen! Wij hebben al het onderzoek al voor je gedaan, jij hoeft alleen maar te bepalen waar je graag in zou willen investeren.

advertentie
advertentie