Afbeelding
Vrijstaande houtkachel

Sfeervol en energiezuinig stoken met een houtkachel

Partnercontent

Het aanschaffen van een houtkachel is een aanrader wanneer u zich oriënteert op een fraaie en functionele toevoeging voor uw woning, waarmee u het huis op een volledig CO2-neutrale manier kunt verwarmen. Het is ook een aantrekkelijk voordeel dat u aanzienlijk op uw energierekening kunt besparen. Natuurlijk is het de overweging ook waard vanwege de gezellige sfeer en de behaaglijke warmte. Wilt u een houtkachel kopen? Dan is het raadzaam om u goed te oriënteren op de verschillende mogelijkheden. Zo bent u ervan verzekerd dat u er voor vele jaren plezier van zult hebben.

Fraaie blikvanger 

Ook is het verstandig om u goed te verdiepen in de ruimte waar u de houtkachel wilt plaatsen. U hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om een vrijstaande houtkachel neer te zetten op een plek waar u een rookkanaal kunt laten aanleggen. De rookgasafvoer is aan de boven- of achterzijde aan te sluiten en de kachel staat vrij op de vloer. Bij dit type is een boven-aansluiting aan te raden als u de houtkachel een plek in het midden van de ruimte wilt geven. Omdat het object zo van alle kanten is te bewonderen, is de vrijstaande houtkachel ook een mooie blikvanger. Bovendien heeft die tot voordeel dat de warmte zich aan alle kanten verspreidt.

Zuinig en efficiënt 

Prettig om te weten, is dat een houtkachel een goed alternatief biedt voor een hr-ketel of cv-installatie. Dit is te danken aan de innovatieve technieken van tegenwoordig, zoals de Ecofan. Deze ventilator zorgt onder andere voor optimale verspreiding van de warmte. Moderne houtkachels werken zuinig en efficiënt dankzij de gedegen materialen en de vernieuwende technieken die worden toegepast. U voldoet dus ook aan de steeds strenger wordende milieueisen wanneer u er een in uw huis plaatst. Het hout wordt efficiënt en zo schoon mogelijk verbrand. Daarom staat een Bewust Stoken gecertificeerde houtkachel garant voor schone verbranding.

Warmte en sfeer 

In een speciaalzaak voorzien experts u van het beste advies over het meest geschikte model voor uw woning. Voor voorlichting over onderhoud en optimaal gebruik bent u bij hen tevens aan het juiste adres. Het is belangrijk om de onderdelen van de houtkachel op tijd door nieuwe te vervangen. Bij een gerenommeerde kachel- en haardenwinkel zijn die altijd uit voorraad leverbaar en verkopen ze onderdelen die in dezelfde fabriek worden gemaakt als de houtkachels zelf. Verheugt u zich al op de warmte en de sfeer die een houtkachel u voortaan kan brengen?

EcoDesign Ready 2020 

Ook vertellen ze je daar alles over kachels en haarden die voldoen aan de strengere EcoDesign eisen. In 2022 treedt de Europese EcoDesign richtlijn in werking. Deze richtlijn schrijft onder andere voor aan welke eisen gashaarden en houtkachels moeten voldoen. Samen met de Energielabel-richtlijnen zal die in Europa zorgen voor een significante reductie van het energieverbruik. De EcoDesign 2020 richtlijn stelt eisen aan het minimale rendement van haarden  en kachels. De labelwetgeving zorgt ervoor dat jij als consument eenvoudig kunt kiezen voor een energiezuinige kachel en de producten gemakkelijk met elkaar kunt vergelijken. Zo ben je ook verzekerd van een toestel dat klaar is voor de toekomst. 

advertentie