Afbeelding
Foto door form PxHere

Wat is het verschil tussen een airfryer en een friteuse?

24 november 2020 om 14:56 Partnercontent

Nederlanders houden van patat. Of friet. Het is maar net hoe je het wilt noemen. In het verleden maakten we de verticale vormen van een aardappel natuurlijk altijd in een friteuse, maar inmiddels is dat lang niet meer altijd het geval. De airfryer heeft in de afgelopen jaren een enorme opmars gemaakt en is ondertussen zeer populair. Mogelijk heb je zelf ook al zo’n apparaat in huis staan, maar als dit niet zo is dan ben je vast benieuwd naar het verschil tussen een airfryer en een frituurpan. In dit artikel wordt dat uitgelegd. 

Wat is een airfyer?

Een airfryer bakt met behulp van hete lucht, je hoeft hier dus geen olie in te gooien. Hierdoor zul je ook geen vet toevoegen, waardoor een airfryer gezien wordt als een erg magere bereidingsmethode. Bovendien kun je er een stuk meer mee klaarmaken dan alleen maar patat en snacks. Zo kun je ook pistoletjes klaar maken in een airfryer, maar het is zelfs mogelijk om een taart hierin te bakken. Bovendien zal dit minder stinken dan het frituren in olie, terwijl dit voorbeeld van horeca apparatuur eenvoudiger schoon te maken is dan een friteuse. Een nadeel van de airfryer is dat het over het algemeen duurder is dan een normale frituurpan. Ook duurt het langer om de friet te bereiden.

Wat is een friteuse?

Een frituurpan bereidt patat dus op een heel andere manier dan een airfryer. Een elektrische friteuse verhit vloeibaar vet tot de ingestelde temperatuur met behulp van een verwarmingselement. In dit apparaat kun je dus eigenlijk alleen friet en snacks bakken, wat je doet door ze in de hete olie te leggen. Door veel mensen wordt dit gezien als een lekkere bakmethode dan het frituren met hete lucht, al geldt dit niet voor iedereen. Bovendien is het een stuk vetter, dus het bereiden van het eten in een airfryer is vele malen gezonder. Ook zorgt een friteuse over het algemeen voor wat meer stank dan een airfryer, terwijl het lastig schoon te maken is. Wel zijn ze goedkoper dan een airfryer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie