Afbeelding
Gezinshuis De Grote Geer

Voortgang gezinshuis De Grote Geer

20 maart 2020 om 09:38 Partnercontent

Al in 2018 werd bekendgemaakt dat de Grote Geer aan de Snoeksloot in Houten omgevormd wordt tot een gezinshuis. Anja en Wim leiden het project en hopen eind dit jaar open te gaan en kinderen van 10 tot 21 jaar op te vangen die niet langer thuis kunnen wonen. De vraag is groot, blijkt uit het aantal telefoontjes.

Wat is een gezinshuis?
Een gezinshuis doet dienst als kleinschalige vorm van hulp en zorg voor jongeren die uit huis geplaatst zijn. De gezinshuisouders vangen de jongeren op in een gezin en bieden ze een normale leefomgeving. Zo verzorgen de gezinshuisouders de opvoeding van de kinderen en bieden ze daarnaast professionele begeleiding. Als er iemand jarig is wordt dit met elkaar gevierd en de jongeren worden geholpen bij het maken van huiswerk. Het gaat er dus net zo aan toe als in een normaal gezin. Daarnaast kunnen ze gebruikmaken van alle faciliteiten waar andere jongeren ook toegang tot hebben, zoals internet, televisie en leuk speelgoed. Door de liefdevolle basis kunnen de uithuisgeplaatste jongeren in een veilige omgeving opgroeien. Hierdoor krijgen de kinderen de kans om zich te ontwikkelen en te ontplooien en hebben ze een plek om ervaringen te verwerken en met moeilijkheden om te gaan. De zorgvraag wordt steeds zwaarder en er is veel behoefte aan initiatieven zoals De Grote Geer.

Het plan voor De Grote Geer
Dit jaar staat een grote verbouwing op stapel. Het plan is om De Grote Geer duurzaam te renoveren en om te bouwen tot een gezinshuis. Daarnaast worden er kamers verbouwd die dienst gaan doen voor kamertraining. Kamertraining is gericht op jongeren van 18 jaar en ouder. Deze jongeren worden met behulp van kamertraining begeleid zodat ze in de toekomst zelfstandig kunnen wonen. Dit zijn niet alleen jongeren vanuit het gezinshuis, maar ook bijvoorbeeld jongeren die uit een pleegzorgsetting komen. Eind 2020 moet de renovatie voltooid zijn zodat het gezinshuis de deuren kan openen. Nu al worden Wim Diepeveen en Anja Reijersen van Buuren, de initiatiefnemers en gezinsouders van gezinshuis De Grote Geer, platgebeld door instanties uit het hele land. Ze hopen op een plekje in De Grote Geer voor het plaatsen van een pleegkind.

Doneren mogelijk
Op 11 februari 2020 is het plan voor gezinshuis De Grote Geer, na ruim twee jaar voorbereidend werk, unaniem door de Raad van gemeente Houten aangenomen. In de komende weken is het doel om het project financieel sluitend te krijgen. Begin april kan de (ver)bouw dan van start gaan. Voor het droomproject roepen Wim en Anja de hulp in van heel Houten. Zo kan er een donatie gedaan worden in de vorm van een gift of een product. Deze gift is aftrekbaar van de belasting. Iedereen kan doneren en ook als bedrijf is het mogelijk om het project te sponsoren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie