Afbeelding
Foto door Emma Bauso via Pexels

Kleding uitzoeken voor je huwelijk, hier moet je op letten

26 januari 2024 om 11:19 Partnercontent

Als jij en je partner gaan trouwen dan moet er veel worden geregeld. Een mooie trouwlocatie en een leuke zaal voor het feest. Een goed restaurant voor het diner met de gasten en een locatie waar de bruidsfoto’s worden gemaakt. Veel stellen maken vandaag de dag gebruik van een weddingplanner. En dat is niet zo vreemd, want je ziet als aanstaand bruidspaar altijd wel wat over het hoofd. Op de dag zelf is er vaak een ceremoniemeester die erop let dat alles gaat zoals het bruidspaar het van tevoren heeft bedacht. Het uitzoeken van de kleding voor het bruidspaar en eventuele bruidskinderen is natuurlijk iets dat het bruidspaar echt zelf moet doen.

De bruidsjurk

Waar alle gasten op het huwelijk natuurlijk het meest benieuwd naar zijn is: wat draagt de bruid? Het pak van de bruidegom sneeuwt daar toch vaak een beetje bij onder. En dat is jammer, want een mooi pak voor de bruidegom is minstens zo belangrijk als de jurk voor de bruid. Een bruidsjurk hoeft vandaag de dag echt niet meer wit te zijn. Er zijn steeds meer bruiden die om verschillende redenen voor een andere kleur kiezen. Soms omdat ze wit gewoon niet mooi vinden, soms omdat het om een tweede huwelijk gaat en wit daar volgens de bruid niet bij past. Wel geldt vaak nog de traditie dat de bruidegom de jurk pas mag zien op de huwelijksdag.

Wat draagt de bruidegom?

Natuurlijk moet ook de bruidegom stralen op de huwelijksdag. Als je op zoek gaat naar mooie trouwpakken voor jouw bruiloft dan zal je al snel ontdekken dat er veel keuze is. De bruidegom is echt niet meer veroordeeld tot donkerblauw of grijs. Er is veel keuze. Je kunt de kleur daardoor prima afstemmen op de kleur van de jurk van de bruid als zij niet voor wit gaat. Maar ook kun je een kleur kiezen die perfect matcht met de kleur van het bruidsboeket en de corsages. En natuurlijk met die van de bruidskinderen als jullie daarvoor kiezen. Zorg voor een goed zittend pak dat op maat is gemaakt of in ieder geval indien nodig is vermaakt waar nodig. Een pantalon met te lange pijpen of een colbert dat net niet helemaal lekker zit wil je natuurlijk niet.

Kleding voor de bruidskinderen

Als er bruidskinderen zijn dan kleed je die natuurlijk ook mooi aan. Het is gebruikelijk om bruidsjonkers hetzelfde te kleden als de bruidegom. De bruidsmeisjes dragen kleding in dezelfde stijl als de bruid. Afhankelijk van de leeftijd van de bruidskinderen kunnen zij een mandje met rozenblaadjes dragen om voor het bruidspaar uit te strooien. Kies je voor oudere bruidskinderen dan kunnen zij de bruid assisteren door de sleep netjes te schikken voordat zij de locatie waar het jawoord wordt gegeven betreedt. Zij moet er op dat moment immers op haar mooist uitzien als ze zich aan haar wachtende bruidegom presenteert.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie