Diëtiste Babette Dubbelt
Diëtiste Babette Dubbelt wh

parkinsoncafe over voedsel

4 oktober 2023 om 13:03 Overig Deel je nieuws

Parkinson café op 17 oktober 2023 over voedsel.

Voor patiënten met de ziekte van Parkinson is het gebruik van het juiste voedsel op het juiste moment erg belangrijk. Zo kan eiwitrijk voedsel de opname van Parkinson medicijnen vanuit de darmen naar de bloedbaan ernstig vertragen. Maar eiwitten zijn wel nodig als belangrijke bouwstenen voor de opbouw en handhaving van spiermassa. Dus is het belangrijk om daar op de goede manier mee om te gaan. Dit is slechts één voorbeeld van de invloed van voedsel op deze ziekte, waarover diëtiste Babette Dubbelt komt vertellen in het eerstvolgende Parkinson Café. Iedere Parkinsonpatiënt is met zijn of haar begeleider/mantelzorger van harte uitgenodigd om de voordracht van de diëtiste bij te wonen en om met haar hierover in gesprek te gaan. Haar voordracht is op dinsdagmiddag 17 oktober in het Parkinson Café voor de regio Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijn gebied. Babette is verbonden aan Sparrenheide en maakt deel uit van PakinsonNet, de landelijke organisatie van medici en zorgverleners met expertise op gebied van Parkinson.

De bijeenkomst is in Zorgcentrum Sparrenheide, Sparrenheide 1 (ingang aan de Melvill van Carnbeelaan) te Driebergen. De voordracht begint om 14.00 uur. De zaal is open vanaf 13.45 uur.

Aanmelden is niet verplicht maar wordt wel gewaardeerd. Dit kan via info@parkinsoncafedriebergen.nl. Een vrijwillige bijdrage in de onkosten wordt op prijs gesteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie