Afbeelding
A.M. Laseur

Thema-avond over compassie

18 september 2023 om 18:59 Overig Deel je nieuws

Vanuit de gezamenlijke kerken van Bunnik en Odijk wordt traditiegetrouw een Joods Leerhuis georganiseerd. Dit jaar kiezen we voor losse avonden. Ieder die hier interesse in heeft, is welkom om aan te sluiten. 

 Afgelopen voorjaar hebben wij Henri Vogel uitgenodigd. In zijn werkzame leven was hij mede-eigenaar van een internationale technische groothandel en mediator, en daarna verdiepte hij zich op uiteenlopende manieren in zingeving. Hij vertaalde o.a. het boek Het heilige in het alledaagse (van Alan Morinis) en is actief in de Mussar-beweging (omschreven als een authentiek Joods pad voor spirituele ontwikkeling). Mussar wordt ook wel het best bewaarde geheim in het Jodendom genoemd. We hoorden deze avond hoe we via zelfonderzoek en oefening een beter, mooier en prettiger mens kunnen worden en goede karaktereigenschappen als geduld kunnen ontwikkelen. 

Gezien het enthousiasme van de deelnemers is er een vervolgavond gepland met dezelfde spreker, waarin we stil zullen staan bij andere karaktereigenschappen zoals compassie voor anderen. Deze avond is ook goed te volgen voor belangstellenden die de eerste avond niet hebben bijgewoond. 

Deelname aan deze avond kost 7,50 Euro. Mocht dit een belemmering zijn, laat het ons weten, want wij vinden het erg fijn als je er toch bij bent!

Datum: maandag 9 oktober

Aanvang: 19.30 uur

Plaats: De Meenthoek, Zeisterweg 34, Odijk 

 Hartelijk welkom!

Je kunt je tot 1 oktober aanmelden bij:

Hanneke Lafeber en Anne Marie Laseur

E-mail Hanneke: hannekelafeber@gmail.com (tel. 06-49796314 na 19 uur)

E-mail Anne Marie: anne.laseur@me.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie