wandeling van twee jaar geleden. Judith gaat dit jaar met haar nieuwe rolstoel mee.
wandeling van twee jaar geleden. Judith gaat dit jaar met haar nieuwe rolstoel mee. Prinses Beatrix Spierfonds

Judith van Rijswijk uit Bunnik loopt mee op Het Oranjepad van het Spierfonds

12 september 2023 om 17:20 Overig Deel je nieuws

Judith van Rijswijk uit Bunnik loopt op zaterdag 7 oktober 5 oktober op Het Oranjepad van het Prinses Beatrix Spierfonds. Of liever gezegd rolt. Want zeven jaar geleden was dit een afstand die ze met gemak een paar keer per week kon rennen, maar tegenwoordig komt ze de deur niet uit zonder haar elektrische rolstoel. Judith doet mee aan de sponsorloop omdat ze zelf aan den lijve ondervindt hoe slopend een spierziekte kan zijn, maar ook omdat ze bij vrienden heeft gezien hoe heftig het is als een baby overlijdt aan een spierziekte. Onderzoek is de sleutel naar behandeling. De opbrengst van Het Oranjepad is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. 

‘Met dit mooie initiatief hoop ik met ons team 2500 euro op te halen voor het Spierfonds. Ik vind het bemoedigend om met al die mensen de wandeling te maken. Iedereen is of kent iemand met een spierziekte. Maar ook artsen en onderzoekers lopen mee. Dat geeft zo’n boost! En er gloort hoop, want er worden steeds meer behandelingen gestart om een spierziekte te stoppen. Ik loop samen met mijn vrienden met het team kilo veren. Dit is een verwijzing naar mijn blog waar ik de eerste jaren van mijn ziek zijn beschrijf: kiloveren.com

Het Oranjepad 

Het Prinses Beatrix Spierfonds organiseert voor de vierde keer Het Oranjepad: een Koninklijke wandeling vol verhalen en ontmoetingen in de bosrijke omgeving van Paleis Soestdijk, waarmee je de strijd tegen spierziekte steunt! Gezamenlijk hebben de wandelaars één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. De ontwikkelingen hiervoor gaan ongelooflijk snel. Deelnemers kunnen uit 5 verschillende afstanden kiezen die allemaal rolstoeltoegankelijk zijn. Op zaterdag 7 oktober 2023 wordt de vierde editie van Het Oranjepad georganiseerd door het Prinses Beatrix Spierfonds.

Wilt u de actie van Judith met haar team steunen of wilt u zelf meelopen? Ga dan naar hetoranjepad.nl en steun team: kilo veren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie