Burgemeester van Bennekom en twee van de wethouders geconcentreerd bezig tijdens de ukelele les.
Burgemeester van Bennekom en twee van de wethouders geconcentreerd bezig tijdens de ukelele les. Lia van der Heijden

College krijgt ukelele les

5 oktober 2022 om 15:15 Overig

BUNNIK Het College van Burgemeester en Wethouders maakte donderdagmorgen een kennismakingsronde langs verenigingen en instanties in de gemeente Bunnik. De muziekschool was blij hen te mogen ontvangen en organiseerde een verrassende ukelele les. De tijd was beperkt vanwege het aantal bezoeken dat op het programma stond en docente Saskia Rekké begon dan ook meteen met de introductie. Rekké leerde als basis enkele grepen en akkoorden en vertelde: ,,Muziek verbroedert en woorden zijn dan eigenlijk overbodig.”  Zowel burgemeester van Bennekom als de wethouders gingen serieus aan de slag en wisten al snel een melodietje ten gehore te brengen. Het was een mooie ervaring voor het College, waarna ze een rondleiding kregen langs de verschillende leslokalen en verder werden geïnformeerd over het muziekonderwijs in de gemeente Bunnik.

door Lia van der Heijden

POPBAND Muziekschool ‘De Kromme Rijn’ biedt een ruim aanbod. Er is van alles mogelijk op het gebied van muziek voor alle leeftijden. Zo zijn er natuurlijk de  individuele instrumentale lessen voor volwassenen en kinderen, maar het is ook mogelijk om in een ensemble te spelen of te zingen in een van de vele koren. Voor de allerkleinsten is er Peutermuziek en Kleutermuziek. Voor de basisschool jeugd zijn er bijvoorbeeld blokfluitensembles, ukelele kids, het jeugdkoor zing en swing. Jaarlijks wordt er ook een popband gevormd. 

De muziekschool bruist en de docenten vinden het belangrijk dat het een plek is waar mensen liefde voor muziek ervaren en zich hierin verder kunnen ontwikkelen  In Bunnik is er voldoende aanwas van leerlingen, maar helaas heeft de school onlangs twee lokalen moeten inleveren zodat het vooral in de middag en avond een heel gepuzzel is om iedereen een ruimte te geven. De docenten moeten soms zelfs in het berghok overleggen. Tijdens de rondleiding wordt het duidelijk dat het soms schipperen is; terwijl de ukelele les bezig is krijgen de kinderen in het naastgelegen lokaal theater les, het geluid is over en weer goed te horen en het is niet altijd makkelijk om je te concentreren.

De Bunnikse muziekschool bestaat bijna 50 jaar. Voor de komende periode zijn er veel plannen. Er wordt een optreden door leerlingen in Bunninchem georganiseerd. Saskia Rekké: ,,We willen mensen graag blij maken met muziek.” Op de basisscholen volgt er tijdens schooluren een lesprogramma, zodat kinderen kunnen kennis maken met verschillende instrumenten. Het is ook goed om te vermelden dat voor kinderen die graag op muziekles willen maar waarvan het gezin de kosten niet kan betalen, er een beroep gedaan kan worden op het Jeugdcultuurfonds. 

BRUISEND MUZIKAAL FESTIJN De muziekschool wil graag naar buitentreden, behalve de gangbare leerling concerten volgen er door het jaar heen ook diverse optredens. Voor 2023 vragen docenten Ruud en Saskia alvast om tweede pinksterdag vrij te houden om het 50-jarig jubileum van de muziekschool op een bijzondere wijze te vieren met de inwoners van de gemeente Bunnik. Ze verklappen alvast dat deze dag een groot muzikaal festijn wordt voor alle drie de dorpen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie