Supervrouwen. Zonder Kinderen: Margo, Rosanne, Claudia.
Supervrouwen. Zonder Kinderen: Margo, Rosanne, Claudia. De Kromme Haan

‘Supervrouwen. Zonder kinderen’

11 augustus 2022 om 15:30 Overig

BUNNIK Met de debuutvoorstelling ‘Supervrouwen. Zonder kinderen’ zet één van de makers, Rosanne Geerdes (29 jaar), direct de toon met een thema die haar leven op dit moment beheerst.

Waar ze al een aantal jaar aan de weg timmert als theatermaker is Rosanne in Bunnik vooral bekend als één van de vaste theaterdocenten binnen BO!NK Theater. In haar lessen neemt ze de kinderen mee naar haar fascinatie voor fysiektheater en verhalen vertellen. Claudia van Ede, artistiek leider van BO!NK theater, hoopt nog jaren met haar samen te kunnen werken. ,,Rosanne experimenteert veel en waagt sprongen -zowel letterlijk als figuurlijk- te maken. Ze benadert ieder kind met veel vertrouwen alsof het kind al een theatermaker is”, aldus Claudia.\

KINDERWENS Rosanne is een theatermaker in hart en nieren en naar eigen zeggen zijn er altijd nieuwe voorstellingen in de maak. Samen met Claudia van Ede en Margo Jungerius vormt Rosanne nu het theatercollectief Supervrouwen. Met de wens om thema’s aan te snijden die eerlijkheid verdienen. ,,Onze eerste voorstelling gaat over het thema kinderwens. Ik merk dat de vraag of ik zelf kinderen wil, mijn gedachte beheerst, maar ook regelmatig aan mij gesteld wordt. De druk vanuit de omgeving rondom mijn kinderwens, of überhaupt een kinderwens te hebben, is groot, daar wilde ik graag iets mee.” ‘Supervrouwen. Zonder kinderen’ is een relativerende montagevoorstelling met zelfspot, fysiektheater en humor.

THEATRAAL THUIS Inmiddels werkt Rosanne al zes jaar voor BO!NK Theater en vervult ze steeds meer een rol in het cultureel landschap van Bunnik. Zo is zij te zien geweest tijdens het kunstzinnige project ‘Volhoofd’, verzorgde zij voorstellingen op scholen voor Kunst Centraal en is zij straks ook één van de vaste gezichten tijdens ‘Zonnebrandstof’. ,,Ik voel mij theatraal thuis in Bunnik, er is veel ruimte voor creativiteit en spel. In het begin kende mensen mij alleen nog maar als krullenbol, nu hoor ik steeds vaker mijn naam”, zegt Rosanne met een glimlach.

Wil je die krullenbol in actie zien? De première vindt plaats, oktober 2022, in theater de Kromme Haan aan de Parallelweg 1C Bunnik. Voor Claudia en Margo, maar inmiddels ook voor Rosanne, een thuiswedstrijd.

Supervrouwen. Zonder Kinderen: Margo, Rosanne, Claudia.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie