Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten

7 aug, 12:08 Overig
(c)
Gildegids Mieke Kroep vertelt enthousiast over het gemarmerde hout en roept de deelnemers op om even op de deurpost te kloppen.
Gildegids Mieke Kroep vertelt enthousiast over het gemarmerde hout en roept de deelnemers op om even op de deurpost te kloppen.

ZEIST Met emmertjes en schepjes kwamen de vakantiegangers in de jaren ‘20 van de vorige eeuw met tram en trein naar Zeist om te genieten van de uitgestrekte bossen. Via de VVV verhuurden Zeistenaren kamers aan toeristen die de grote stad ontvluchtten voor de gezonde boslucht en de schoonheid van ‘de parel van de Stichtse Lustwarande.’ 

Honderd jaar later neemt de populariteit van Zeist weer toe, weet Mieke Kroep. Zij is actief als Gildegids bij vier van de 26 toeristische rondleidingen die deze organisatie op het programma heeft en bij de zomerse kinderrondleidingen in ‘t Slot.

,,Zeist heeft zoveel te bieden, met aan de ene kant bossen en aan de andere kant weilanden. Met Museum Het Hernhutter Huis, Slot Zeist met een gratis doorlopende expositie over het ontstaan ervan in het souterrain en een wisseltentoonstelling in het hoofdgebouw en het gerenoveerde winkelhart met parken en horecapleinen is een weekend eigenlijk te kort.’’