Afbeelding
Agnes Corbeij

Doe mee met de Eindejaarsnieuwsquiz! Vraag 11: november

Overig

BUNNIK Het einde van alweer een zeer bijzonder jaar komt in zicht. We hoeven natuurlijk niet uit te leggen waarom het zo bijzonder was. Hoewel één onderwerp net als vorig jaar het nieuws volstrekt domineerde, gebeurde er genoeg om een jaaroverzicht te maken. Dat doen we in de vorm van een quiz. 

We tonen uit iedere maand een foto of een uitsnede daarvan. Aan jou de uitdaging om te raden over welk onderwerp het ging. We geven steeds drie mogelijke antwoorden waarbij een letter hoort. Met de goede antwoorden kan je een woord van 12 letters vormen (dus alleen dat woord van 12 letters en niet deze losse opgave). Stuur dat woord in naar bunniksnieuws@bdu.nl en maak kans op een leuke prijs:

Wat gaat er gebeuren op onderstaande foto?

N: Er komt een fietspad langs de volledige lengte van de N221 (de Limesbaan). Dit omdat het met name voor scholieren langzamerhand levensgevaarlijk is geworden dagelijks deze route te nemen.

H: Er worden werkzaamheden uitgevoerd aan de parallelweg van de N229. Een lang gekoesterde wens van bewoners gaat in vervulling, de parallelweg wordt een fietsstraat. De afgelopen weken is de provincie Utrecht bezig geweest met groot asfaltonderhoud op het gedeelte van de N229 vanaf de Schoudermantel in Odijk tot de Graaf van Lynden van Sandenburgweg in Werkhoven. 

E: Het netwerk met zogenaamde ‘fietssnelwegen’ wordt uitgebreid. Op deze manier moeten alle drie de dorpen in de gemeente Bunnik zodanig met elkaar worden verbonden dat je vanuit iedere kern de andere binnen een kwartier kunt bereiken met de fiets. Daarmee samenhangend moet de fietsrijtijd richting de Uithof met minstens 10 minuten bekort worden. 

Morgen verschijnt de laatst opgave op deze site!

advertentie