Werkhovense Wypke deelnemer TV programma Tiny House Battle

18 nov, 11:13 Overig
Karin Juffermans
Wypke achter de zaagmachine op de Stadswerkplaats
Wypke achter de zaagmachine op de Stadswerkplaats

WERKHOVEN Wypke Zuidweg is bouwer in Team Roze bij het RTL programma Tiny House Battle. Op de trailer van het programma valt iemand van Team Roze van de steiger en gaat er iets in de fik. Gaat dat wel goed? Team Roze zit in de aflevering van maandag 6 december. Wypke mag niks verklappen over eventuele rampen, successen, of de uitkomst van de Battle - maar het is natuurlijk leuk om vooraf te horen hoe ze bij dit programma terecht is gekomen en hoe Wypke het heeft ervaren.

In Tiny House Battle bouwen en ontwerpen wekelijks twee teams van amateurklussers in opdracht van een koper een tiny house. In maar liefst zeven dagen tijd. Voor een budget van 25.000 euro, waarvan de helft nodig is voor het chassis. John Williams is de presentator. Welk team voldoet aan de dromen en wensen van de koper en weet hun ontwerp te verkopen? 

MEUBELMAKER Wypke had zich niet zelf voor dit programma opgegeven, maar hoofdbouwer en leider van Team Roze Manon wel. ,,Zij was als bouwer en ontwerper door de selectie heen gekomen, maar haar team bleek niet te kunnen in de week van de opnames”, zo legt Wypke uit. ,,Manon zocht snel mensen bij elkaar, ook bij de Stadswerkplaats in Utrecht waar ik een dag i..