Sportartsen Suzanne Huurman (l.) en Belle van Meer in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht.
Sportartsen Suzanne Huurman (l.) en Belle van Meer in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht. Geeske Stoker-Dijkman

Sportgeneeskunde verovert vaste plek in St. Antonius Ziekenhuis

24 oktober 2021 om 11:00 Overig

UTRECHT Sporters, maar ook mensen die revalideren of bijvoorbeeld hun conditie willen verbeteren als voorbereiding op een medische ingreep, kunnen de komende jaren een beroep blijven doen op de afdeling sportgeneeskunde van het St. Antonius Ziekenhuis. Het ziekenhuisbestuur besloot vorige maand na een geslaagde proefperiode van anderhalf jaar, de afdeling een vaste plek te geven binnen de vestiging Utrecht in Leidsche Rijn.

Bij de sportgeneeskunde gaat het enerzijds om klachten aan het bewegingsapparaat zoals spieren en gewrichten, anderzijds om  inspanningsgebonden klachten, waarbij diagnostiek en trainings-/ beweegadvies op maat belangrijk is.

De afdeling sportgeneeskunde werkt intensief samen met meerdere disciplines, zoals orthopedie, longgeneeskunde en cardiologie. Mede hierdoor kan er kwalitatieve zorg worden aangeboden en zorgt dit ook voor efficiëntie in de zorg. Daarnaast heeft de sportgeneeskunde een consultfunctie voor verschillende revalidatie trajecten (bijv. oncologie) voor trainingsadvies op maat.

Tevens is het belangrijk dat de beweegzorg in het algemeen aandacht krijgt gezien de huidige ontwikkelingen in de maatschappij en gezondheidszorg. Voor mensen met bewegingsapparaat-gerelateerde problemen is het belangrijk dat ze weer kunnen gaan bewegen of sporten. Ook de (top) sporter met een blessure is gebaat bij goede sportmedische zorg in het St Antonius Ziekenhuis.

Sportartsen Suzanne Huurman en Belle van Meer combineren hun werkzaamheden in het St. Antonius Ziekenhuis met hun baan in de topsport medische begeleiding. Huurman is hoofd medische staf bij de afdeling vrouwen voetbal van Real Madrid en Van Meer is bij de KNVB bondsarts van het nationale vrouwen-elftal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie