Afbeelding
logo Gemeente Bunnik

Integrale controle bij autobedrijven in gemeente Bunnik

25 maart 2021 om 08:00 Overig

BUNNIK De Gemeente Bunnik, politie, Odru en andere partners voerden vorige week een integrale controle uit bij diverse autobedrijven in de gemeente Bunnik.

De overheidsorganisaties controleerden de onderneming op naleving van vergunningen en andere wet- en regelgeving waaraan de ondernemer zich moet houden. Zo was er onder meer aandacht voor de boeken, het personeel, de naleving van vergunningen en fiscale verplichtingen.

WAAROM DEZE CONTROLES? De overheid ziet regelmatig dat criminelen gebruik maken van dienstverleners in de autobranche. Om geld wit te wassen, voor het inbouwen van verborgen ruimtes in auto’s en om geld of verdovende middelen te vervoeren. Garages dienen regelmatig als ontmoetingsplaatsen voor criminelen en soms wordt er drugs geproduceerd. Daarnaast verhuren autobedrijven voertuigen op illegale manieren aan (drugs)criminelen.

In het Integraal Veiligheidsplan 2019-2022 van gemeente Bunnik is afgesproken als eén overheid op te treden tegen malafide ondernemers binnen de autobranche. Zo gaan we ondermijning tegen. We spreken over ondermijning als faciliteiten in de bovenwereld gebruikt worden om activiteiten in de onderwereld mogelijk te maken. We treden hierbij op als eén overheid. Op deze manier kunnen we met zowel strafrecht, bestuurlijke maatregelen, toezicht, preventie en andere maatregelen effectief optreden tegen misstanden. Ondermijning tegengaan kan de overheid niet alleen. We horen het graag als u opmerkelijke zaken ziet of hoort.

De volgende signalen kunnen wijzen op ondermijnende activiteiten in de autobranche:

- Bij het bedrijf is er voornamelijk activiteit in de avond en nacht of juist helemaal niet.

- Bedrijven zijn beveiligd met veel camera’s.

- Het bedrijf lijkt eerder een ontmoetingsplaats dan een bedrijf.

- De reclameborden zijn verouderd, kennen spelfouten en het bedrijf heeft een vervallen uitstraling.

MELDEN Wilt u zelf bijzonderheden melden?
Dat kan bij uw gemeente (ondermijning@bunnik.nl) via 0900-884
of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie