De bewoners van de Koekoeksbloem in Odijk hielden in augustus een 'Buurttafel' om elkaar beter te leren kennen.
De bewoners van de Koekoeksbloem in Odijk hielden in augustus een 'Buurttafel' om elkaar beter te leren kennen. HappyLife PR

Lancering nieuwe website voor Buurtinitiatieven

23 januari 2021 om 10:00 Overig

REGIO Het VSBfonds lanceert een nieuwe website voor Buurtinitiatieven. De website helpt initiatiefnemers bij het doen van een aanvraag voor buurtinitiatieven. Omdat stichtingen en verenigingen het vaak nog lastig vinden om de weg naar een vermogensfonds te vinden voor financiering, is betrokkenbuurten.nl gelanceerd. Deze site is er voor bewoners uit het hele land.

VSBfonds wil hiermee de drempel verlagen en het voor actieve burgers makkelijker maken om een buurtinitiatief op te zetten. Het fonds wil met deze site inspireren en de mogelijkheid bieden om met donatieadviseurs te sparren om te toetsen of een idee kansrijk is. Daarnaast worden er bijeenkomsten in het land georganiseerd die mensen kunnen helpen bij een buurtinitiatief (dit zodra het weer mogelijk is, als de coronamaatregelen worden versoepeld).

IDEE Denkt u eraan om in uw buurt iets te gaan doen? Met en voor de buren, gewoon in het dagelijks leven, omdat het anders kan, omdat het zo leuk is of omdat u een buurvrouw wilt helpen die niet zo makkelijk meer meekomt. U bent niet alleen. Er zijn steeds meer mensen die met zo’n idee rondlopen. Allen de vraag is vaak: hoe begin ik? Soms hoort u over een mooi voorbeeld in een andere plaats, waardoor een idee gaat leven. Of u raakt aan de praat met de buren en komt op een idee. Het is ook best even wennen, want buiten de buurt-BBQ kijken we toch al snel naar de gemeente of een instantie.

Benieuwd? Neem dan een kijkje en kom regelmatig terug op dit nieuwe platform betrokkenbuurten.nl voor het laatste nieuws over buurtinitiatieven, inspiratieverhalen, spreekuren en bijeenkomsten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie