Afbeelding
KBO-PCOB

Tips tegen Babbeltrucs

1 december 2020 om 10:00 Overig

BUNNIK/ODIJK/WERKHOVEN Veel senioren krijgen te maken met babbeltrucs en worden in hun eigen huis opgelicht. Soms bellen oplichters aan en winnen het vertrouwen van de bewoner met een geloofwaardig verhaal. Bijvoorbeeld: Iemand belt aan en zegt dat hij de meterstand op te nemen of iemand zegt langs te komen om een openstaande rekening te innen. Eenmaal binnen in de woning leidt de oplichter de bewoner af, terwijl een handlanger razendsnel het huis doorzoekt. Schaamte is vaak groot bij slachtoffers van babbeltrucs.  

De seniorenorganisatie KBO-PCOB geeft voorlichting aan senioren om te voorkomen dat zij het slachtoffer worden van babbeltrucs. In ‘t Groentje vindt u deze week van hen een sticker met veiligheidstips. Mensen met een Ja/Nee sticker op de brievenbus ontvangen de sticker niet, zij kunnen hem afhalen bij het gemeentehuis. Plak de babbeltrucsticker aan de binnenkant van de voordeur als herinnering: Let op voor wie u opendoet! Op de sticker staan belangrijke tips om aan te denken als er iemand voor de deur staat: Kijk wie er voor de deur staat, gebruik een deurspion, intercom of raam. Laat nooit onbekenden binnen. Gebruik een kierstandhouder. Vraag altijd om legitimatie en noteer naam en bedrijfsgegevens.

Wilt u iemand helpen? Laat hem of haar buiten wachten en sluit de deur voordat u een pen, een glas water of een telefoon haalt. Als u het niet vertrouwt, belt u de politie via 112. Denkt u achteraf. Dit klopt niet! Bel dan de politie via 0900 8844. Meer weten over senioren en veiligheid? Kijk op de website van KBO-PCOB: //www.kbo-pcob.nl/speerpunten/veiligheid .

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie