NMU zoekt Klimaatambassadeurs

9 november 2020 om 13:25 Overig Deel je nieuws

De Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) start in 2021 met het opleiden van klimaatambassadeurs. Daarvoor zoekt de NMU bewoners en vrijwilligers die graag klimaatambassadeur willen worden.

We krijgen steeds vaker te maken met de gevolgen van klimaatverandering: hete zomers, lange perioden van droogte of juist wateroverlast bij korte en hevige neerslag. Het is belangrijk om onze leefomgeving hierop aan te passen, zodat we beter bestand zijn tegen deze omstandigheden.

Maar veel mensen vinden het lastig om te weten waar ze moeten beginnen bij het klimaatbestendig maken van hun huis, tuin en buurt. De NMU leidt daarom bewoners en vrijwilligers op tot klimaatambassadeur.

Bewoners kunnen met vragen terecht bij de ambassadeur in hun gemeente, die ze helpt en met ze meedenkt. Ook organiseren de ambassadeurs activiteiten in hun gemeente om andere bewoners te enthousiasmeren en gezamenlijk aan de slag te gaan.

Op dit moment zoekt de NMU bewoners en vrijwilligers die graag klimaatambassadeur willen worden. Een klimaatambassadeur heeft interesse in klimaatadaptatie en wil graag samen met anderen aan de slag om concrete maatregelen te nemen. De NMU verzorgt een basistraining en kan helpen bij het organiseren van activiteiten.

Ben je of ken je iemand die wel klimaatambassadeur zou willen worden? Kijk dan op de projectpagina voor meer informatie: www.nmu.nl/nieuws/nmu-zoekt-klimaatambassadeurs/ . Of download de flyer: bit.ly/klimaatambassadeur_flyer 

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de projectpagina. Op 26 november organiseren we een startbijeenkomst, dan vertellen we graag meer!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie