De initiatiefgroep, v.l.n.r. Mieke (buurtsportcoach), Lia (Centrum voor Elkaar), Christine (QuaRijn) Margriet (Bibliotheek Idea) en Femke (Krachtig Krommerijn
De initiatiefgroep, v.l.n.r. Mieke (buurtsportcoach), Lia (Centrum voor Elkaar), Christine (QuaRijn) Margriet (Bibliotheek Idea) en Femke (Krachtig Krommerijn Mieke Hansen-Hilhorst 2019

Maand van de ontmoeting

23 september 2020 om 07:58 Overig

BUNNIK Mis jij ook het contact met de ander? Of je nu jong of oud bent, door het coronavirus heb je de afgelopen maanden misschien minder contact of bezoek gehad. Bunnik Beweegt, QuaRijn en Krachtig Krommerijn hebben daarom oktober uitgeroepen tot de maand van de ontmoeting. Wat is er nou leuker dan nieuwe mensen te leren kennen, vooral in deze coronatijd?

door Mieke Hansen-Hilhorst

Van 1 tot en met 8 oktober is de ‘Kom erbij week’; deze week staat in het teken van elkaar ontmoeten. Samen met de hierboven beschreven organisaties is er goed over nagedacht hoe het in deze tijd goed aangepakt kan worden. Femke van Krachtig Krommerijn: ,,Het is moeilijk in deze tijd, maar veel activiteiten gaan door op gepaste afstand. Hier konden we een mooi overzicht van maken zodat mensen toch in sociale beweging kunnen blijven.” In oktober komt er elke week een activiteitenoverzicht in de krant van alle activiteiten die er te doen zijn in die maand.

MENSEN KOPPELEN Bunnik Beweegt moest gelijk denken aan een koppelsysteem. Buurtsportcoach Mieke: ,,We kregen een vraag van iemand die een wandelmaatje zoekt. Vooral in deze tijd merken we dat mensen behoefte hebben aan contact. Een belletje naar elkaar kan al genoeg zijn. Daardoor kwamen we bij het matchsysteem. Hierin kunnen mensen via een formulier invullen wat hun behoefte zijn zodat we mensen aan elkaar kunnen koppelen.” Geheel vrijblijvend en op een veilige manier. Dus niet in een groep maar één op één, op 1,5 meter afstand of via de telefoon kunnen mensen elkaar ontmoeten als zij zijn gekoppeld.”

GEEF JE OP Via QuaRijn thuiszorg worden de formulieren bij de mensen verspreid, maar alle leeftijden kunnen hieraan mee doen. Jong en oud kunnen op de website www.bunnikbeweegt.nl en op www.bunniksnieuws.nl het formulier vinden waar mensen zich op kunnen aanmelden. Dit kan ingevuld worden en ingeleverd worden. Femke Dotman van Krachtig Krommerijn zal dan contact met je opnemen om de voorgestelde koppeling met je te bespreken.

Heb je nu al een gerichte vraag kun je terecht bij info@bunnikbeweegt.nl.. Zij kunnen het formulier doorsturen of antwoord geven op al jouw vragen. Wil jij gekoppeld worden? Bel dan 06 52549905.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie