Archieffoto SV Odijk
Archieffoto SV Odijk Bunniks Nieuws

Sportvelden blijven toch gesloten

28 april 2020 om 10:22 Overig

BUNNIK Na de mededeling van het kabinet van vorige week dinsdag meldden verschillende sportverenigingen op hun website of in hun nieuwsbrief dat ze morgen weer met hun jeugdtrainingen zouden beginnen. Deze boodschap moest weer ingetrokken worden. De gemeente meldt namelijk op haar website dat er nog geen versoepeling voor de sportvelden geldt en deze dus gesloten blijven, ook na 28 april. De reden is dat er eerst een nieuwe noodverordening moet komen. 

De gemeente meldt op haar website: ,,Dinsdag kwam het goede nieuws dat de maatregelen voor sport voor jeugd versoepeld kunnen worden. De gemeente is nu druk bezig om tot een aanpak te komen hoe we dit in Bunnik , Odijk en Werkhoven op een zorgvuldige en passende manier kunnen doen. VWS, NOC-NSF, VSG en de sportbonden onderzoeken de precieze uitwerking van de nieuwe maatregelen. Daarnaast is de Veiligheidsregio Utrecht bezig met het opstellen van een nieuwe noodverordening op basis van de nieuwe maatregelen en instructies vanuit het Rijk. Hierdoor heeft de gemeente in de loop van volgende week pas duidelijkheid over de ruimte waarbinnen het sporten mag plaatsvinden. Op basis van die uitwerking neemt de gemeente een besluit over hoe dit lokaal wordt geregeld.

Dit betekent helaas dat sportactiviteiten nog niet kunnen starten vanaf 29 april. De regels zoals die nu zijn blijven tot een nieuw besluit van de gemeente van kracht. Sportaccommodaties blijven gesloten en sportactiviteiten zijn niet toegestaan tot dat moment.

Wanneer een besluit over het sporten genomen is, communiceren wij dit zo snel mogelijk via dit liveblog. We moeten met elkaar een verantwoorde manier vinden om sporten mogelijk te maken. Alleen door nu voorzichtig te zijn, sporten we straks weer met elkaar."

Afgelopen weekend was er contact tussen gemeente, Sporthuis Bunnik en verenigingen. Arnold Wagemakers, directeur van Sporthuis Bunnik: ,,We zijn er heel druk mee geweest. Ik vind deze situatie heel vervelend. Maar zolang de noodverordening niet is aangepast, moeten we ons daaraan houden." 

Vincent de Wit, voorzitter van SV Odijk zegt dat de vereniging er klaar voor is. ,,Wij hebben de beleidsplannen klaar. Deze hebben we gisteravond bij het college ingediend. Zodra de gemeente groen licht geeft, gaan we aan de slag. Ik hoop vandaag een reactie te krijgen." 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie