Filmavond in het bus beleefde een succesvolle eerste editie.
Filmavond in het bus beleefde een succesvolle eerste editie. Museum Oud Amelisweerd

Succesvolle eerste editie van 'Filmavond in het bos: Zachte Kracht'

Overig

[BUNNIK] Midden in het bos van Amelisweerd hing vorige week een sprookjesachtige sfeer. Een heldere sterrenhemel, een houtkachel, gekleurde lampionnetjes, pianomuziek en rode wijn vormden het decor om een avond stil te staan bij de zachte kracht in jezelf en in je leven en werk.

Een divers gezelschap, uiteenlopend van businesscontroller tot holistisch masseur en van student tot projectmanager, ontmoette elkaar tijdens een boswandeling naar de locatie `Atelier Amelisweerd'. Op uitnodiging van evenementenorganisatie in zingeving, INDEMAAK, bekeken aanwezigen daar documentaire Zachte Kracht. Een film waarin de zussen Donna en Elvie op zoek gaan naar voorbeelden van mensen die de balans hebben gevonden tussen persoonlijke kracht en zachtheid. Kracht vinden we bijvoorbeeld in zakelijkheid, snelheid en efficiëntie. Zachtheid in rust, zorgzaamheid en empathie. Hoe balanceren we zachtheid en kracht in onze huidige maatschappij?

De verkenning van de film kreeg, voor wie wilde, vervolg in een nagesprek, begeleid door documentairemaakster en coach Donna Kromwijk. Mensen deelden wat hen had geraakt, welke betekenis de zachte kracht heeft in hun eigen leven en welke ontwikkelingen ze daarin doormaken of hebben gemaakt. Een eerlijke en persoonlijke uitwisseling waarbij stilte en diepgang volop afgewisseld werden met een lach. Tussendoor was er alle ruimte om informeel te borrelen bij de houtkachel.

Niet alleen de deelnemers, maar ook de organisatoren spraken van een prachtige avond, die moeiteloos ontstond en verliep. Vanwege dit succes denkt de organisatie na over een herhaling of vervolg op deze avond.

advertentie