Afbeelding
Louis van Oort

Ingezonden: Vuurwerk normen en waarden...

2 januari 2020 om 09:18 Opinie

Allereerst wil ik zeggen dat ik siervuurwerk mooi vind en ben er niet tegen als mensen hier normaal mee omgaan.
Echter, de tijden waarop vuurwerk officieel "mag" worden afgestoken worden in Odijk maar ook op andere plaatsen niet nageleefd.
Dagen van tevoren waren er tal van jongeren, maar ook volwassenen, die zich niet konden inhouden en "alvast" een voorproefje namen. Dat jongeren niet beseffen dat het voor velen niet fijn is, kan ik nog begrijpen, wel hoop ik dan dat ouders deze norm bijbrengen...

Ik heb in mijn omgeving deze hele periode geen politie gezien die af en toe een ronde deed. Op oudjaarsdag zelf was het dit jaar vanaf de vroege ochtend tot diep in de nacht gewoon alsof de jaarwisseling al bezig was.
Ik heb het niet over een knalletje maar over knallen met het geluid van bommen. In de meer dan 30 jaar dat ik hier woon heb ik dit nog nooit meegemaakt.
Wij hebben twee honden die er, net als wij, niet naar uitkijken wanneer dit geweld losbarst. Sterker nog, wij kunnen rond de periode dat het vuurwerk verkocht mag worden nauwelijks met ze naar buiten omdat er in elke straat wel een clubje loopt dat achteloos wat rotjes of zwaarder geschut werpt.
De posters die je kunt afhalen om aan te geven dat je hier "LIEVER" geen vuurwerk wilt, halen helemaal niets uit, het daagt eerder uit. Ook vind ik de tekst "Liever geen vuurwerk" slap.
Bij ruimtes als bijv. een woon-zorgcentrum en kinderboerderijen met dieren zou er toch een verbod moeten zijn.
Laten we ook eens stilstaan buiten de gemeente Bunnik.
Ik ben gelukkig geen zwartkijker maar je kunt er niet omheen dat er wederom veel raddraaiers zijn geweest die vuurwerk hebben aangegrepen om te zorgen voor onrust, belemmeren en bekogelen van hulpdiensten (?!) maar ook gevallen met dodelijke afloop!
Media spreken over incidenten, maar het zal jouw kind, broer, zus, vader, moeder, opa, oma of dier maar zijn die zwaar gewond zijn of het niet overleven.
Laten we eens nadenken, hoe stoer ben je...

Het mag duidelijk zijn dat ik door dit soort excessen inmiddels TEGEN vuurwerk ben.

Marian van Haselen- Klabbers

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie