Kkinderen met Doe-boek
Kkinderen met Doe-boek Marieke Duijsters

Een cadeautje van Kunst Centraal

13 juni 2022 om 15:51 Onderwijs

REGIO Kunst Centraal, de provinciale organisatie voor cultuureducatie, bestaat 20 jaar. Daarom trakteert de stichting alle basisschoolleerlingen uit haar werkgebied op een creatief vakantiedoeboek. Het eerste exemplaar werd op 7 juni op het podium van Theater Figi in Zeist onthuld door Laura Hoogstraten, de wethouder cultuur Gemeente Zeist.

Kriebelbeestjes maken met een greenscreen, een Vuelta ganzenbord door de provincie en een verhaal maken met stenen. Het is slechts een greep uit de gevarieerde opdrachten uit het DOE-boek. Leerlingen worden uitgedaagd om hun creativiteit te laten stromen en hoeven zich niet te vervelen met dit ‘Creatieve Helden’ DOE-boek! In de eerste weken van juni worden de bijna 80.000 DOE-boeken bij de scholen bezorgd.

CULTUURONDERWIJS Kunst Centraal werkt in 24 gemeenten in de provincie Utrecht samen met 360 basisscholen aan cultuuronderwijs. Dat doet zij met verschillende activiteitenprogramma’s voor leerlingen en advies en trainingen voor leerkrachten. Naast het Primair Onderwijs richt Kunst Centraal zich met advies en trainingen ook op de 100 voortgezet onderwijs scholen in de provincie. www.kunstcentraal.nl

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie