Afbeelding
Tanja de Vries - Geurts

Odijkse scholen slaan handen ineen

12 maart 2022 om 11:45 Onderwijs

ODIJK In odijk starten de drie scholen gezamenlijk het project ‘Van modderpoel naar groen veld’.

,,De directies zijn samen met leerlingen en een initiatiefneemster aan de slag gegaan. Nadat het grasveld al snel vertrapt was, ontstond en gedurende de herfst en winter een modderpoel. Niet alleen gingen de vieze voeten de school in maar kwamen ze ook thuis, niet eenmalig maar structureel. Daarnaast is het voor de bewoners ook geen mooi uitzicht”, vertelt Tanja de Vries - Geurts namens de scholen.

SPONSORGELD ,,Om het project te realiseren is er natuurlijk sponsorgeld nodig. De kinderen starten 14 maart met een flessenactie. De kinderen verzamelen lege flessen en nemen deze mee naar school. Er zullen grote zakken klaarstaan om ze te verzamelen. Deze inleveractie loopt tot koningsdag op school.”

GROEN UITZICHT ,,Dit jaar zal koningsdag in het teken staan van sponsordag. ‘s Ochtends gaan de kinderen een sponsorloop doen, wordt er een voetbalclinic gehouden en ‘s middags zal er een vrijmarkt zijn. In mei zal er een totaaltelling zijn. De realisatie is gepland in de grote vakantie. Zodat bij de start van het nieuwe schooljaar de kinderen weer heerlijk kunnen spelen en de bewoners weer een groen uitzicht krijgen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie