vlnr: Vivian Segers leesconsulent , Jocko Rensen wethouder Gemeente Bunnik, Frans Funnekotter directeur RegioCultuurCentrum Idea, Directeur Delteykschool Corine Flapper en vooraan kinderburgemeester Lise Wieman
vlnr: Vivian Segers leesconsulent , Jocko Rensen wethouder Gemeente Bunnik, Frans Funnekotter directeur RegioCultuurCentrum Idea, Directeur Delteykschool Corine Flapper en vooraan kinderburgemeester Lise Wieman Iris van der Valk

Officiële opening van de schoolbibliotheek op de Delteykschool

Onderwijs Deel je nieuws

BUNNIK Hoera! De Delteykschool in Werkhoven heeft vandaag op feestelijke wijze hun schoolbibliotheek geopend. Schoolleider Corine Flapper en haar team zijn daar maar wat trots op. De school was dan ook feestelijk aangekleed met mooie zelfgemaakte slingers van de kinderen. Bij binnenkomst schalde het lied ‘Mijn boek’ van Kinderen voor Kinderen over de speakers. Ter ere van de opening brachten Jocko Rensen, wethouder van de gemeente Bunnik, Frans Funnekotter, directeur van RegioCultuurCentrum Idea, en kinderburgemeester Lise Wieman een bezoek aan de school.

Kinderburgemeester Wieman had vandaag een dubbele pet op aangezien zij ook leerling van de school is. Zij startte het programma met de voordracht van een passend gedicht. Wethouder Jocko Rensen zocht de interactie op met de kinderburgemeester. In dit gesprek benadrukte hij dat de gemeente Bunnik leesbevordering en leesplezier hoog op de agenda heeft staan en waar mogelijk ondersteunt. Idea directeur Frans Funnekotter vertelde de leerlingen over zijn eigen ervaringen als kind in de Bibliobus. Hoe de bibliothecaris hem als kind iedere keer weer de weg wist te wijzen naar een boek naar zijn smaak. Na het knallen van het confettikanon was de opening een feit. Daarmee is de samenwerking tussen de school en de bibliotheek van start gegaan om zo op structurele basis aan leesbevordering op school te werken. Vanwege de geldende coronamaatregelen hebben de leerlingen en leerkrachten het feest vanuit hun eigen lokalen via een livestream kunnen volgen. Voor de leerlingen van de Delteykschool volgde er nog een verrassing: iedere groep kreeg aansluitend aan de opening een bezoek van een kinderboekenschrijver of -illustrator.

Het project ‘De Bibliotheek Op School’ is een samenwerking tussen de Gemeente Bunnik, Bibliotheek Idea en basisscholen om het leesplezier en de taalvaardigheid van leerlingen te vergroten. In de gemeente Bunnik is de Delteykschool de derde basisschool met een Bibliotheek op school. 

advertentie
advertentie