De Bongerd is een van de scholen die morgen toch dicht blijft, wegens de gevolgen van de sneeuwval
De Bongerd is een van de scholen die morgen toch dicht blijft, wegens de gevolgen van de sneeuwval Jannie van Donkersgoed

Basisscholen toch weer dicht door de sneeuw

7 februari 2021 om 20:14 Onderwijs

ODIJK/BUNNIK Veel ouders, kinderen en leerkrachten hadden zich er erg op verheugd, de basisscholen zouden morgen na een sluiting sinds half december weer open gaan. Toch gaat dat feest op veel plekken in Nederland niet door, wegens de sneeuwval en code oranje van het KNMI. In onze gemeente verlengen in elk geval openbare basisscholen De Bongerd en de Anne Frankschool in Bunnik het thuisonderwijs met een dag. 

De reden daarvoor is dat de leerkrachten niet allemaal op tijd op school kunnen komen, zeker degenen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Ook vindt het bestuur het niet verantwoord om medewerkers naar school te laten komen als het KNMI code oranje afgeeft. In een normale situatie vangen leerkrachten elkaar op of worden klassen samengevoegd totdat de leerkracht er wel is of een vervanger is gevonden. Dat is met de coronamaatregelen niet mogelijk, omdat leerlingen met hun leerkracht in een vaste groep zitten en er niet gemengd mag worden. Ook buitenspelen, gymnastieken en lunchen doet deze groep samen. Dat is een van de voorwaarden die aan de heropening van de school is gesteld. 

De Bongerd en de Anne Frankschool zijn beiden onderdeel van stichting Wereldkidz. De scholen geven morgen wel onderwijs op afstand, net als de afgelopen weken gedaan is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie