Afbeelding
kwc

Jij de Wereldburger van start op KWC

24 februari 2020 om 17:52 Onderwijs

CULEMBORG Het Koningin Wilhelmina College in Culemborg heeft ondernemend leren hoog in het vaandel staan en organiseert daartoe verschillende projecten. Wereldburgers is dit jaar aan de beurt en volgend jaar is er de uitgebreide Maatschappelijke stage.

De leerlingen maken bij het project Wereldburgers nader kennis met iemand uit hun nabije omgeving met een migratieachtergrond. De Turks-Nederlandse bakker waar u boodschappen doet, de Amerikaans-Nederlandse wiskundedocente van een oudere broer, de Marokkaans-Nederlandse voetbalcoach, de Duits-Nederlandse buurvrouw, mensen die u elke dag tegenkomt en die naast de Nederlandse cultuur zich verbonden voelen met een andere cultuur.

De opdracht is om een gesprek te voeren en tegelijkertijd een gerecht te leren bereiden waar de gastvrouw/heer warme herinneringen aan koestert, of een mini-documentaire te maken over de geïnterviewde persoon.

Dit is een spannende opdracht voor de leerlingen, die de school dan ook goed voorbereidt op school. De startdag voor havo was op donderdag 20 en voor vwo op vrijdag 21 februari waar de leerlingen zich verdiepen in migratie en heel concreet worden voorbereid op de ontmoeting en het gesprek: van het vragen van een geschikte persoon tot een vragenlijst die ze zullen bespreken.
Op 7 april is het slotevenement.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie