Leerlingen van KSG De Breul met de Gouden Schoolkantine Schaal
Leerlingen van KSG De Breul met de Gouden Schoolkantine Schaal Petra Vierhout

KSG De Breul ontvangt Gouden Schoolkantine Schaal

31 januari 2020 om 15:36 Onderwijs

ZEIST KSG De Breul heeft de Gouden Schoolkantine Schaal 2020 van het Voedingscentrum verdiend. Ten minste tachtig procent van het aanbod in de schoolkantine bestaat uit een gezonde keuze.

De Breul heeft in samenwerking met onderwijscateraar Zo-vital de afgelopen jaren hard gewerkt om de Gouden Schoolkantine Schaal te verdienen. Al sinds 2017 was het in het bezit van de Zilveren Schoolkantine Schaal. Dat was een stimulans om het aanbod van de kantine nog gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezond aanbod staan centraal in de schoolkantine van KSG De Breul. Het oog van leerlingen valt meteen op de ruime keuze aan groente, fruit en gezonde broodjes. Er is ook altijd water beschikbaar.

In de Gouden Schoolkantine worden leerlingen vrijwel automatisch gestimuleerd om de betere keuze te maken, door het aanbod en de aankleding. Het overgrote deel van de zichtbare producten is een betere keuze, en er wordt zowel groente als fruit aangeboden. Gezond kiezen is vanzelfsprekend.

TOEKOMST De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie hierachter is dat leerlingen op school een gezond levenspatroon voor hun toekomst aanleren. Voor een gezondere levenswijze is het heel belangrijk dat jongeren ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ze ervaren zo dat gezond eten lekker en heel gewoon is. Dat helpt de leerlingen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie