Projectmanager Henk van Ogten reikte de eerste sleutel uit aan bewoner Kees van Os.
Projectmanager Henk van Ogten reikte de eerste sleutel uit aan bewoner Kees van Os. Portaal

Bewoners krijgen sleutel van hun woning aan Jochem Janszplantsoen Odijk

1 juli 2022 om 16:05 Nieuwbouw

ODIJK Vrijdag kregen 32 huishoudens de sleutel van hun nieuwe woning aan het Jochem Janszplantsoen – Meester Klaasstraat in Odijk. Portaal bouwde daar 20 sociale huurappartementen en 12 sociale huurwoningen.

Alle 32 woningen zijn gasloos, hebben een warmtepomp en zonnepanelen. De oppervlakte van de woningen varieert van zo’n 51 m² (appartementen) tot 64 m² (grondgebonden woningen). Alle bewoners hebben een eigen berging op de begane grond. De woningen hebben twee slaapkamers en de appartementen een of twee slaapkamers.

In 2017 hebben de bewoners van de 12 woningen en de gemeente Bunnik het sociaal plan getekend waarin de rechten en plichten staan van betrokken huurders, Portaal en de gemeente. Van de huishoudens stemde 80% in met het voorstel en het sociaal plan.

TERUGKEERGARANTIE Projectmanager Henk van Ogten reikte de eerste sleutel uit aan bewoner Kees van Os. Van Os woonde hier vroeger ook en maakte gebruik van de terugkeergarantie. ,,Vier jaar heb ik ergens anders gewoond. Nou dan gaat het op een gegeven moment wel kriebelen hoor. Ik ben blij dat ik nu weer kan wonen op mijn eigen stekkie.”

Ook de gemeente Bunnik is blij dat dit project nu tot een goed einde is gekomen. Wethouder Ali Dekker: ,,Ik ben heel blij dat we eindelijk de mensen die lang hebben moeten wachten op een woning, nu gelukkig kunnen maken.”

De woningen zijn gebouwd door aannemer Plegt-Vos. Het gehele bouwtraject heeft lang geduurd. ,,We willen de buurt bedanken voor het geduld en begrip voor de ervaren overlast gedurende de bouw”, aldus een woordvoerder van Portaal.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Projectmanager Henk van Ogten reikte de eerste sleutel uit aan bewoner Kees van Os.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie