Alda Staal met moeder in tuin aan de Boomgaardweg, daarachter boomgaard van de de toekomstige Abdijgaarde.
Alda Staal met moeder in tuin aan de Boomgaardweg, daarachter boomgaard van de de toekomstige Abdijgaarde. A. STaal / R. Uppelschoten

Gemeente heeft plannen om historische boomgaard in Odijk te behouden tussen de nieuwbouw

21 juni 2021 om 14:34 Nieuwbouw

ODIJK De laatste historische kersenboomgaard in Odijk blijft behouden. Dat is in elk geval de intentie van wethouder Ali Dekker, zo liet zij weten na vragen van Bunniks Nieuws. 

,,Het voornemen is om de kersenboomgaard een plek te geven in het ontwerp, te behouden dus.” Hoe dit precies gaat gebeuren, is nog niet bekend. ,,We staan nog aan het begin van het ontwerpproces.” 

Jaap Dekker (geen familie van de wethouder, red.) vertelde vorige week zijn verhaal over deze bijzondere boomgaard en sprak ook zijn zorgen uit over de toekomst ervan. In een eerdere fase van de nieuwbouw in Odijk-West werd de boerderij Het Burgje behouden en als historisch element opgenomen in het ontwerp. Iets dergelijks lijkt Dekker dus ook te willen met de boomgaard. 

Jaap Dekker ziet het opnemen van de boomgaard tussen de nieuwbouw wel zitten. ,,Ik zie het wel voor me. De kinderen kunnen hier mooi hun kleedjesmarkt houden op Koningsdag. Ook is het een prachtige plek voor een klein concert.” 

Eind mei werd de intentieovereenkomst met zeven marktpartijen getekend waarmee zij zich conformeren aan de afspraken die de gemeenteraad vastgesteld heeft voor de nieuwe wijk Kersenweide. Op dit moment vindt archeologisch onderzoek plaats, dat altijd vooraf gaat aan nieuwbouw.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie