64% van de stemmen ging naar De Kersenweide.
64% van de stemmen ging naar De Kersenweide. Gemeente Bunnik

Odijk West wordt De Kersenweide

23 februari 2021 om 08:00 Nieuwbouw

BUNNIK Vorige week sloot de poll die door de gemeente was uitgezet voor de naamgeving van de nieuwbouwwijk Odijk West. De winnende naam is bekend en wordt: De Kersenweide. De naam is een verwijzing naar alle fruittelers in de directe omgeving van de nieuwbouwlocatie.

Uit de samenleving waren na een eerdere oproep maar liefst 28 naamsuggesties gedaan. In samenwerking met de straatnamencommissie stelde het projectteam uit die lijst een top 3 samen. Op deze top 3 kon de afgelopen weken worden gestemd. Dat deden 355 mensen, waarvan 64% stemde op De Kersenweide. De naam Raaphoven kreeg 19% van de stemmen en 17% stemde op Vlowijk. Tijdens het webinar over Odijk West (25 januari) werd er door de 182 bezoekers gestemd. Ook daar gaf ruim de helft (55%) de voorkeur aan de naam Kersenweide.

In april gaan het project -nadat de raad het Integraal Programma van Eisen heeft besproken- een nieuwe fase in en gaan we de naam De Kersenweide gebruiken.

In de komende jaren breidt gemeente Bunnik de buitenkant van de Odijkse kern uit met 1000 woningen in Odijk-West. Het plangebied heeft een oppervlak van circa 20 tot 35 hectare. Uitgangspunt voor het bouwen is de in 2017 vastgestelde Uitvoeringsstrategie. Daarin is opgenomen dat Bunnik, Odijk en Werkhoven dorpen zijn en blijven waar mensen uit alle lagen van de bevolking een fijne plek hebben om te wonen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie