Houthandel Van Dam
Houthandel Van Dam Google Maps

Op terrein houthandel Van Dam hadden 130 woningen gepast

20 oktober 2020 om 09:00 Nieuwbouw

BUNNIK Vorige week werd bekend dat het terrein van Houthandel Van Dam voorlopig van de baan is om ingezet te worden als woningbouwlocatie. Donderdagavond maakte wethouder Paul Heijmerink bekend dat op dat terrein 120 tot 140 woningen zouden passen, volgens verkennende onderzoeken. Koen van Gulik van P21 had vragen gesteld over de zaak.

Plannen voor woningbouw op het Van Dam terrein in Bunnik, vlak langs het spoor, kent een lange geschiedenis. Heijmerink: ,,Er zijn al 10 of 15 jaar gesprekken met de eigenaar en met de provincie om te bekijken wat er mogelijk is.  Meerdere marktpartijen hebben zich gemeld bij ons en bij de eigenaar. De planvorming kwam echter nooit verder dan verkenningen.”

Er zijn twee beperkende factoren, die volgens Heijmerink de oorzaak vormen. ,,De eerste bottleneck is het financiële plaatje. Dat kwam nooit goed uit. Ook is het nooit gelukt een alternatieve locatie voor het bedrijf te vinden in de gemeente of elders in de provincie.”

Van Gulik vroeg zich verder af hoeveel woningen hier gebouwd hadden kunnen worden. Heijmerink: ,,Uit de verkenningen bleek dat het terrein ruimte biedt voor 120 tot 140 woningen, in verschillende categorieën.”

Ook vroeg Van Gulik of er geen subsidies zijn vanuit de provincie om een dergelijk vervuilend bedrijf te verplaatsen. Heijmerink: ,,Dan doelt u op het oplossen van grondvervuiling. Daar zijn inderdaad subsidies voor geweest, maar ook met dat geld, kwam er geen echt plan van de grond.”

Inmiddels heeft het bedrijf aangegeven zijn eigen toekomst in Bunnik te zien en niet meer op zoek te zijn naar een andere locatie. Daarmee is het boek ook voor de gemeente voorlopig gesloten. Heijmerink: ,,We concentreren ons nu op de andere bouwlocaties.”  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie