Afbeelding
Stichting Natuurlijke Recreatie

Feestelijke opening Werkschuur Nieuw Wulven

11 mei 2023 om 14:00 Natuur en milieu

HOUTEN Stichting Natuurlijke Recreatie biedt inwoners in Houten, met een afstand tot de arbeidsmarkt, een zinvolle dagbesteding en arbeidsparticipatie in en rondom Nieuw Wulven. Daarmee kunnen zij werkervaring opdoen in het groen en een zinvolle bijdrage leveren aan het natuur -en recreatiegebied Nieuw Wulven mooier te maken.  Als uitvalsbasis voor de deelnemers heeft de stichting een volwaardige werkschuur gebouwd. Deze wordt op zaterdagmiddag 20 mei feestelijk geopend met gezellige publieksactiviteiten voor jong en oud. 

Er zijn feestelijke activiteiten deze middag van 13.00 tot 15.00 uur op het Bos 1, Houten. Iedereen is welkom om de werkschuur te bezichtigen, kennis te maken met de stichting en andere partijen die actief zijn in Nieuw Wulven. Onder de activiteiten vallen de nieuw aangelegde kruip- en sluiproute van Staatsbosbeheer en de opening van het trimparcours door loopcentrum Houten. Andere kinderactiviteiten en een quiz worden georganiseerd door de ringslangen werkgroep en Natuur Ontdek Plek. Aanmelden is niet nodig, wel wordt verzocht zo veel als mogelijk met de fiets te komen.

MEER DAN EEN THUISBASIS

De werkschuur Nieuw Wulven is een initiatief van Stichting Natuurlijke Recreatie, die in 2016 als ondernemer werd geselecteerd om een recreatieve impuls te geven aan het gebied. En die maatschappelijke participatie omarmt. Mede dankzij een subsidie van Leader Utrecht Oost (een Europees programma voor plattelandsontwikkeling in het oostelijk deel van de provincie Utrecht) heeft de stichting de werkschuur kunnen realiseren. Deze wordt ingezet als thuisbasis en opslagplek voor de deelnemers en hun begeleiders. Er is een leslokaal die ook voor andere partijen, scholen of verenigingen ter beschikking wordt gesteld. Daarnaast is het de startlocatie van (educatieve) activiteiten van de boswachter, Natuur Ontdek Plek, Groene Maatjes, NME Houten, Milieu Werkgroep Houten, natuureducatie Buitenwijs en Groen Doet, die in Nieuw Wulven actief zijn. Met al deze initiatieven wordt bijgedragen aan de aantrekkingskracht van het gebied en informatie voor bezoekers over het landschap en de natuur.

ARBEIDSPARTICIPATIE

In het arbeidsparticipatieproject werken de Stichting Natuurlijke Recreatie, gemeente Houten en Staatsbosbeheer samen. Daartoe is afgelopen december een samenwerkingsovereenkomst gesloten, lees hier. Mensen vanuit de bijstand of Wet Maatschappelijke Ondersteuning met een indicatie dagbesteding kunnen zich hiervoor aanmelden. De eerste deelnemers starten na naar verwachting in juni 2023 met leer-/werktrajecten om ervaring op te doen in het onderhoud van groen en voorzieningen. Hiermee wordt hun kans vergroot om door te kunnen stromen naar een vaste baan.

Voor meer informatie: www.werkschuurnwulven.nl

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie