Afbeelding
Politie.nl

Das aangereden in Bunnik; zomertijd kan oorzaak zijn

28 maart 2023 om 16:16 Natuur en milieu

BUNNIK Zondag is aan de Rijnsoever tussen Bunnik en Utrecht een zwarte mannetjes das aangereden. Er zijn meer meldingen gedaan in Zuidoost Utrecht. Dit kan te maken hebben met het ingaan van de zomertijd, dan is de kans op wildaanrijding groter. Extra voorzichtigheid is geboden.

Veel verplaatsingen van onder andere reeën, herten en wilde zwijnen vallen precies samen met de ochtend- en avondspits in het verkeer. Dieren kennen geen winter- of zomertijd, dat is iets van mensen. In het wild levende dieren hebben alleen hun biologische klok en moeten de komende periode wennen en hun activiteiten aanpassen op het nieuwe dagritme van de mens. Wees dus alert en matig uw snelheid in de risicogebieden, het voorkomt veel dierenleed en persoonlijk ongemak.

Wat te doen bij een aanrijding met wild?

Tip van de website wildaanrijding.nl: bel direct de politie 0900 8844, ook als het dier niet blijft liggen. Probeer zo goed mogelijk de locatie door te geven. Wacht de komst van de politie of faunabeheerder (rustig) af.

Wat moet u beslist niet doen: rijd niet door, dat is strafbaar. Ga nooit achter het dier aan, laat dit over aan de deskundige faunabeheerder. Bel niet met de dierenambulance maar met de politie. Neem aangereden wild nooit mee. Geef het ook niet aan derden. Het zijn beschermde dieren en de Wet natuurbescherming staat dit niet toe. Het is dus strafbaar. Alleen de opgeroepen faunabeheerder via politie en of Stichting Wildaanrijding Nederland is bevoegd aangereden dieren te vervoeren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie