Er worden bomen gekapt op de Pelikaanweg
Er worden bomen gekapt op de Pelikaanweg Pixabay

Bomen Pelikaanweg worden gekapt omdat ze de riolering en woningen beschadigen

20 december 2020 om 15:00 Natuur en milieu

WERKHOVEN Een aantal beeldbepalende bomen aan de Pelikaanweg in Werkhoven wordt gekapt omdat ze schade toebrengt aan woningen en riolering. Dit maakte wethouder Rensen bekend naar aanleiding van vragen van P21. 

door Agnes Corbeij

Inwoners van Werkhoven hoorden via aanwonenden van de Pelikaanweg dat er bomen gekapt gaan worden. Op de website van de gemeente is hier geen informatie over te vinden. Daarom stelde Inge Verhoef van P21 daar vragen over aan de wethouder. Rensen wist uit te leggen dat het participatietraject is begonnen bij de direct aanwonenden. Met hen wordt een herinrichtingsplan opgesteld, zoals dat onlangs nog uitgevoerd werd achter de Hoefsmedenhof en Schrijnwerkershof. Daar werden essen verwijderd wegens de essentaksterfte.    

Als dit plan duidelijk is, wordt dit breder gecommuniceerd. Pas dan zal er informatie over te vinden zijn op de website van de gemeente en op de gemeentepagina. Rensen gaf aan de elzen beeldbepalend te vinden, maar dat het risico op schadeclaims door schade aan riolering en woningen te groot is om de bomen te behouden. Of alle bomen zullen verdwijnen of slechts een deel van de bomen, wist Rensen niet. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie