Windmolen
Windmolen Pixabay

Odijkers mogen meepraten over windmolens en zonnevelden op Zeister grondgebied

18 oktober 2020 om 17:00 Natuur en milieu

ODIJK/ZEIST Inwoners van Odijk zullen door de gemeente Zeist worden benaderd om mee te denken over de mogelijkheden en beperkingen voor windmolens en zonnevelden langs de A12 en het spoor. Dat gebied hoort bij Zeist, maar ligt op heel korte afstand van Odijk. Er is al een actiegroep opgericht, met de naam Groene Driehoek, om plaatsing van windmolens op deze locatie tegen te houden. 

Net als alle gemeente in Nederland, onderzoekt ook Zeist hoe de doelstellingen voor het Klimaatakkoord lokaal het beste ingevuld kunnen worden. Een van de mogelijkheden die de gemeente Zeist ziet, is het plaatsen van windmolens of zonnevelden langs de A12, vlakbij Odijk. 

Wethouder Paul Heijmerink heeft overleg gehad met zijn Zeister collega en heeft de toezegging gekregen dat inwoners van Odijk meegenomen worden in het participatietraject rondom deze plannen. De gemeente Zeist werkt nu aan een gebiedsvisie, waarin wordt onderzocht welke mogelijkheden en beperkingen er zijn rondom windmolens en zonnevelden.  Dit liet Heijmerink donderdagavond weten tijdens de gemeenteraadsvergadering, naar aanleiding van vragen van Thies van den Berg van De Liberalen over dit onderzoek van de gemeente Zeist. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie