Annoesjka Cabo (l) en Marijke Wispelwey hopen op veel enthousiaste musici en gastvrouwen/heren van alle leeftijden.
Annoesjka Cabo (l) en Marijke Wispelwey hopen op veel enthousiaste musici en gastvrouwen/heren van alle leeftijden. Babs Bouwman

Heuvelrugfestival bij monumenten

14 juni 2021 om 15:00 Muziek

Musici en vrijwilligers gezocht

HEUVELRUG Het is beslist geen toeval dat Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug plaatsvindt tijdens de Open Monumentendagen. Deze gebouwen vragen om muzikale omlijsting. Al voor de zesde keer organiseert het bestuur dit muzikale evenement, dat dit jaar plaatsvindt in het weekend van 11 en 12 september. Het bestuur is op zoek naar musici. Ervaren amateurs, jong talent, koren, ensembles en solisten kunnen zich aanmelden. Hoe fijn is het om je weer te kunnen laten horen en andere muziekliefhebbers te ontmoeten?

Babs Bouwman

,,We merken dat musici ongelofelijk veel zin hebben om weer met elkaar voor publiek te spelen”, vertelt festivalprogrammeur Annoesjka Cabo. Door corona waren er lange tijd geen optredens. Het Heuvelrugfestival is voor velen weer de eerste mogelijkheid om een podium te krijgen. ,,Het is een soort ingehouden enthousiasme wat er uit komt”, zegt bestuurslid Marijke Wispelwey. Het lokale karakter spreekt veel muzikanten aan. Want waarom zou je ver reizen als in je eigen omgeving iets moois wordt georganiseerd waar je kunt spelen. Het bestuur ziet de aanmeldingen van amateurs gestaag binnen druppelen. Veelal van deelnemers van vorige jaren zoals, ensembles, octetten, pianisten, violisten en fluitisten. Er is nog volop ruimte om mee te doen, want het bestuur hoopt op veel aanmeldingen. Daarom een oproep: ervaren amateurs zijn van harte uitgenodigd zich op te geven. ,,Een deel van de bezoekers komt voor het monument en een ander deel voor de muziek”, legt Wispelwey uit. De ervaring leert dat mensen aangenaam verrast worden door de live muziek en de setting waarin gespeeld wordt.

AANSPREEKPUNT Ook aanmeldingen van gastvrouwen en -heren zijn meer dan welkom. Hun taak is musici welkom te heten, hen te begeleiden naar hun optredens en ze verder wegwijs te maken. Het is van belang dat bezoekers hartelijk ontvangen worden en dat duidelijk is hoe de looproutes gaan. Vanzelfsprekend wil de organisatie het evenement veilig organiseren en zorgt men voor voldoende afstand: binnen en buiten.

CONCERTEN Het programma van Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug biedt naast de amateuroptredens, ook een aantal concerten van professionele musici, soms gecombineerd met lokaal jong talent. Violiste Annoesjka Cabo, tevens oprichter van het Muziekfestival, is ook te beluisteren. Op zaterdagmiddag speelt zij onder meer met pianist Bas Verheijden en op zondagmorgen met haar strijkkwartet OttoMani. Cabo heeft tijdens haar muzikale carrière gespeeld bij Omroeporkesten, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en diverse kamermuziekensembles. Verder staat er ook een kinderconcert op het programma door docentencollectief de Muziekcirkel Driebergen: voor kinderen met een sprookje als thema. Aansluitend organiseren de muziekdocenten een instrumentenmarkt, waar kinderen instrumenten kunnen uitproberen.

Aanmelden kan via het formulier op de website www.muziekfestival-uh.nl.

w         [www.muziekfestival-uh.nl, bestuur@muziekfestival-uh.nl, Facebook @muziekfestivaluh, Instagram @muziekfestival_uh

Stel je voor: een mooi weekend in september. Een unieke kans om bij of in een bijzonder gebouw te spelen. Zoals Buitenplaats Sparrendaal, de Parklaankerk, Museum Militaire Traditie, de St. Petrusbandenkerk of de Grote Kerk en nog veel meer plaatsen op de Heuvelrug. Hoe fijn is het om op een ludieke locatie te mogen optreden. En hoe leuk is het om onderdeel van de organisatie te zijn als gastvrouw of gastheer. Aanmelden kan via het formulier op de website.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie