Afbeelding
Muziekschool Bunnik

Thuis muziek maken met Muziekschool De Kromme Rijn

Muziek

BUNNIK Waar er normaal gesproken uit elk lokaal muziek komt, is het nu stil in de Muziekschool in Bunnik. Uit het ene lokaal kwam het geluid van een elektrische gitaar, uit andere lokalen dat van harp, fluit of cello. Deze instrumenten klinken nu bij de docenten thuis terwijl ze hun leerlingen lesgeven via beeldbellen.

Ouders bedenken de creatiefste manieren om zowel kind als instrument in beeld te krijgen, van constructies met ladders en emmers tot aan stapels kussens. De oudere generatie leerlingen van de muziekschool ontdekt de mogelijkheden van de digitale wereld. Veel leerlingen laten weten het fijn te vinden dat de lessen gewoon doorgaan.

POTTEN EN PANNEN Maar wat nou als je geen muziekinstrument hebt en toch graag thuis muziek wilt maken? Muziekschool De Kromme Rijn brengt muziek bij je thuis! Speciaal voor tijdens deze crisis deelt de muziekschool wekelijks enkele video's waarin verschillende docenten uitleggen hoe je thuis muziek kunt maken: drummen met potten en pannen, zingen met de hele familie, piano spelen op waterglazen. Sommige docenten leggen uit hoe je een eigen instrument kunt maken en weer anderen geven een miniconcert.
Iedereen kan meedoen. Gewoon gratis, ,,omdat we er in deze tijd een beetje voor elkaar moeten zijn", aldus Susanne van Althuis, van Muziekschool De Kromme Rijn..

Blijf op de hoogte en volg het Youtubekanaal van de muziekschool: https://www.youtube.com/channel/UCn9TBZN0Id1FTS54-NjqrhA of like de Facebookpagina: https://www.facebook.com/Muziekschool-De-Kromme-Rijn-1477106695888640/

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie