Lucie de Saint Vincent
Lucie de Saint Vincent Museum Geelvinck, Pop-up Museum Oud Amelisweerd

Concert met muziek componistes op Internationale Vrouwendag in Oud Amelisweerd

Muziek

BUNNIK In pop-up Museum Oud Amelisweerd is op 8 maart een ochtend vol muziek van componistes uit de achttiende en negentiende eeuw. De levendige pianomuziek wordt verzorgd door Lucie de Saint Vincent in haar programma 'Salon des Lumières'. Het concert begint om  11.30 uur. Prijs: € 18,- per persoon, Museumkaart € 15,- p.p. Tickets via Geelvinck Museum, resterende tickets op de dag zelf aan de kassa beschikbaar. www.popupmoa.nlinfo@popupmoa.nl. Pop-up Museum Oud Amelisweerd, Koningslaan 9, 3981 HD Bunnik.


In het programma zal muziek te horen zijn van componistes Mme la comtesse Desfossez, Mme de Villeblanche en Hélène de Montgeroult, allen dames uit de Franse high society. Zij zullen zeker gezien en gehoord zijn in de Parijse salons waar de beau monde en verlichte geesten elkaar troffen – les Salons des Lumières.
Ook muziek van de Duitse componiste Fanny Mendelssohn wordt ten gehore gebracht. Hoewel Fanny als vrouw niet dezelfde muzikale kansen kreeg als haar broer (eveneens componist), wist ze voor haar dood toch een bundel liederen te publiceren.
De Franse fortepianiste, Lucie de Saint Vincent geeft regelmatig concerten in Europa, zowel als solist, als in kamermuziekensembles zoals "The Primary Sources" en "Duo Edelmann". Zij ontving in 2013 de "Prix Musical de l'Ambassadeur de Suisse en France et de la Fondation Royaumont" in Parijs voor haar optreden en onderzoek naar onbekend Frans repertoire uit de klassieke periode op fortepiano. In haar composities en improvisaties vindt Lucie het interessant om de specifieke kleuren en effecten – met name door gebruik van de pedalen – te onderzoeken die kenmerkend zijn voor de fortepiano.


Concertenreeks in samenwerking met Museum Geelvinck
In landhuizen, buitenplaatsen en kastelen is altijd gemusiceerd. Zonder enige twijfel hebben bewoners van Oud Amelisweerd in vroeger tijden zelf en samen muziek gemaakt, of de gasten van de familie getrakteerd op muziek. Deze lange traditie wordt nieuw leven ingeblazen met de concertreeks in samenwerking met Museum Geelvinck. Iedere twee weken kunnen bezoekers genieten van een uniek concert in de Vogeltjeskamer van het museum. Kijk op www.popupmoa.nl voor het complete programma.

advertentie
advertentie