Koffieconcert in Zeist: Pianomuziek voor twintig vingers

Muziek Deel je nieuws

Vanaf het moment dat pianist Wouter Harbers de Fantasie van Schubert hoorde, een pianostuk voor vier handen, droomde hij ervan het uit te voeren. Op woensdagochtend 8 januari komt die droom uit. Wouter geeft dan samen met pianist Martin Oei een koffieconcert in het Torenlaan Theater.

De Fantasie van Schubert is in Nederland onder andere bekend door de broertjes Jussen, voor wie het een lijflied geworden is. Daardoor geïnspireerd voeren Wouter en Martin het stuk op 8 januari uit. Verder spelen ze een selectie van vrolijke muziek met onder andere een Hongaarse Dans van Brahms. Wouter omkleedt de pianoklanken met uitleg en anekdotes over de muziek en de componisten ervan.

Martin Oei, 23 jaar oud, heeft veel ervaring met quatre-mains. Hij werkte jarenlang samen met de recent overleden pianist Daniël Wayenberg.

De toegang tot het concert is gratis; bij de uitgang is er een collecte. Vanaf 10:00u is het Torenlaan Theater  open en om 10:30u begint de muziek. Reserveren is mogelijk via www.torenlaantheater.nl. Hartelijk welkom!

advertentie
advertentie