Percussiegroep Constantia houdt zich prima staande tussen de grote jongens.

Muziek Deel je nieuws

De percussiegroep van Muziekvereniging Constantia uit Werkhoven heeft zich afgelopen zaterdag 26 oktober prima staande weten te houden tijdens de Sla je Slag Cup 2019 in Klarenbeek. De groep was met 5 leden het kleinste slagwerkensemble van de overige 10 deelnemers die allen met meer dan 10 muzikanten aantraden, maar deed met hun optreden nauwelijks onder voor de rest.

Het was voor de groep alweer 5 jaar geleden dat een jury hen beoordeelde. In de tussentijd is er veel gebeurd met de instructeurswissel in 2018 als hoogtepunt. De groep heeft deze verandering echter goed weten te verwerken. Met veel energie was men ook eensgezind gemotiveerd om aan het slagwerkfestival in Klarenbeek deel te nemen.

Instructeur Adrie van Werd zette gelijk hoog in en had de groep ingeschreven in de 2e divisie. Dat hij de groep goed voorbereid naar Klarenbeek bracht bleek wel. De jury kreeg een technisch goed optreden voorgeschoteld. Ondanks de geringe omvang van de groep was men de uitdaging zeker niet uit de weg gegaan en wist men veelal met een slimme inzet van middelen toch de diverse partijen in te vullen.

De feedback van de jury na afloop ging daarom ook nauwelijks over de techniek maar bijvoorbeeld meer over de interpretatie van de stemming van de troms. Verder vond de jury de uitvoering van "Funky Latino" van componist Leon Camp een ongelukkige keuze omdat dit werk juist een grote bezetting vraagt. De afweging van instructeur Adrie van Werd om dit swingende werk met een mix van funk- en latin-ritmes toch op de lessenaar te zetten is ingegeven door het feit dat de groep juist enorm veel plezier beleeft aan het spelen van deze stijl. Dat is ook niet onbelangrijk en het plezier was ook zeker te horen tijdens hun optreden.

De jury beloonde de percussiegroep Constantia uiteindelijk met 80,33 punten. Melody Percussion Band Soli Deo Gloria uit Alblasserdam ging er uiteindelijk met de winst vandoor en behaalde maar liefst 89 punten.

advertentie
advertentie