19 oktober: Praisefeest

Muziek Deel je nieuws

Praisegroep "uitBUNdig" bestaat 20 jaar! Dat vieren we met een concert van ongeveer 5 kwartier met een variatie aan liederen: van uitbundig tot ingetogen, van Kerst tot Pasen en nog meer.

uitBUNdig is een groep zangers en musici, die meewerkt aan kerkdiensten binnen de protestantse gemeente Bunnik. We zingen o.a. liederen uit de Opwekkings­bundel, liederen van Hillsong, Psalmen voor Nu; soms ingetogen, meestal uitbundig. We staan onder de bezielende leiding van Wibo Hijink, onze dirigent en pianist. De vaste band bestaat uit: een toetsenist, een dwarsfluitiste/saxofoniste, een dwarsfluitiste, een basgitarist en een drummer, maar regelmatig spelen anderen mee. Tijdens ons jubileumconcert zullen ook oud-leden meespelen en meezingen.

Onze oorsprong ligt in de jaren negentig. Toen begon ds. Gert Binnendijk, destijds predikant in Bunnik, met praisediensten. Hij regelde een combo en begon met een ad-hoc groep van zangers voor de nodige ondersteuning bij onbekende liederen. Deze groep groeide uit tot het SOW(Samen-op-Weg)- of Praisecombo. Na het vertrek van ds. Binnendijk nam Miep Bakker de leiding over. Na tien jaar stopte Miep en nam onze pianist Wibo Hijink het dirigeerstokje over. Sinds maart 2007 dragen wij de naam “uitBUNdig”. Dit is een woordspeling op uitbundig (hoe we zijn) en BUNNIK (waar we vandaan komen), bedacht door onze toenmalige predikant ds. Greet van ’t Slot.

Iedereen is natuurlijk van harte welkom om bij het concert aanwezig te zijn: zaterdag 19 oktober 2019, aanvang 19.30 uur, in de Oude Dorpskerk in Bunnik. Toegang gratis; bij de uitgang wordt een collecte gehouden.

advertentie
advertentie