Afbeelding

Jordy uit Odijk en Sis uit Wijk bij Duurstede herdacht in ‘Voor wie steek jij een kaarsje op?’

3 november 2022 om 09:00 Mensen

ODIJK/WIJK BIJ DUURSTEDE In samenwerking met RTV Utrecht presenteert Joris Linssen op vrijdag 4 november een aflevering van het KRO-NCRV tv-programma ‘Voor wie steek jij een kaarsje op’, waarin overledenen uit Gelderland worden herdacht. Ook Jordy uit Odijk en Sis uit Wijk bij Duurstede worden in het programma herdacht.

Joris was op begraafplaats Sint Barbara om met nabestaanden te spreken en om kaarsjes aan te steken. 

Ingrid en Frank Klaarenbeek bezoeken regelmatig het graf van hun zoon Sander. ,,Hij was een mooi en kleurrijk mens”. Sander zong in het kerkkoor, was lid van de scouting en gek op de bergen. Nog ieder jaar komt de hele familie op zijn verjaardag bij elkaar om samen zijn leven te vieren.

De ouders van Stella van der Worp komen bijna iedere dag naar haar graf op St. Barbara. Ze was pas 8 jaar toen ze overleed aan de gevolgen van kanker. Op de grafsteen staat geen sterfdag omdat voor de ouders Stella nog steeds voortleeft.

Naast bijzondere ontmoetingen op het kerkhof zijn er mooie reportages.

A SISTER Maarten van Rossem steekt een kaarsje aan voor zijn overleden zus Sis uit Wijk bij Duurstede. Ze heette eigenlijk ‘Mary’, maar peutertje Maarten maakte er Sis van, toen hun Engelse oma hem vertelde dat hij een zusje - “a sister” had. Voor Mireille Boevink was Sis van Rossem een bevlogen docent, die lol kon hebben met haar studenten en zeker niet streng was: ,,Ze behandelde ons als volwassenen en nam ons serieus.”

Lloyd van Dams was een rustige en gezellige man, die dol was eten, lachen, maar vooral op zijn kinderen. Dat hij meervoudig vechtsportkampioen was, zou je zeker niet achter hem zoeken. In zijn jeugd moest Lloyd zo vaak knokken, dat hij er zijn beroep van maakte. Na zijn topsportcarrière opende hij een sportschool in De Meern. Zoon Jahmal en Younes treden als trainer en vechter in hun vaders voetsporen en hopen dat hij trots op ze is.

BEKEND GEZICHT
Het overlijden van 22-jarige Jordy Mocking uit Odijk, sloeg in als een bom binnen bij zijn familie en vrienden. Jordy was een bekend gezicht bij de voetbal- én de carnavalsvereniging in het dorp. Hij werkte in de garage van zijn ouders: ,,Vrijdagmiddag maken we schoon in de garage. Dan ging Jordy de muziekbox halen en dan ging hij allemaal Nederlandstalige muziek draaien. We missen het Hollands uurtje, we missen hem vreselijk op de werkplaats.” Ze worden getroost door steun die ze krijgen van dorpsgemeenschap.

Door het branden van een kaars en het vertellen van persoonlijke verhalen leeft de herinnering voort van de mensen die we missen. Wil jij ook een kaarsje aansteken? Dat kan op www.voorwiesteekjijeenkaarsjeop.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie