Anthony zoals velen hem kenden, met zijn hoed en zijn lach.
Anthony zoals velen hem kenden, met zijn hoed en zijn lach. Geerke Vermeulen

Anthony Hollestelle: een man met hart voor vele zaken

Mensen

ODIJK/BUNNIK Anthony Hollestelle, voormalig eigenaar van de parfumerie en schoonheidssalon in de Dorpsstraat, overleed op vrijdag 26 februari. Anthony was al lange tijd ziek, maar bleef tot het laatst aan toe actief in de samenleving.

door Agnes Corbeij

Anthony Hollestelle kwam in 1995 naar Bunnik, met zijn vrouw Ineke met wie hij op zijn 19e was getrouwd. Samen hebben ze twee kinderen en vier kleinkinderen. Voorheen hadden zij een parfumerie en schoonheidssalon aan de Slotlaan in Zeist, samen met Anthony zijn ouders en broer. De zaak ging uiteindelijk over naar DA.

In de Dorpsstraat in Bunnik begonnen Anthony en Ineke hun eigen zaak, samen met een aantal medewerkers. Zij wilden beter bereikbaar zijn dan op de Slotlaan en zochten in de hele regio, maar het werd uiteindelijk Bunnik. Dit kwam Anthony en Ineke heel goed uit, aangezien ze al lid waren van tennisvereniging de Niënhof en Anthony al lid was van de kookclub in Bunnik.

MIDDENSTANDSVERENIGING Anthony stond bekend als een man die onverbloemd zijn mening kon geven en hart voor zijn eigen zaak en die van een ander. Hij was eerlijk en zei wat hij dacht. Hij was een aantal jaar voorzitter van de middenstandsvereniging en was altijd in voor een feestje. Hij ontving meerdere keren Sinterklaas en organiseerde met andere ondernemers het muziekfeest met bekende Nederlanders op de Dorpsstraat met Koninginnedag en later Koningsdag. Ook versierde hij samen met Ineke zijn winkel met carnaval. Samen waren ze op vele carnavalsfeestjes te vinden, zowel in Kikkerloo als in Ojik.

Hanny en Jan Mijndert Pater, mede-ondernemers, kennen Anthony Hollestelle als ondernemer en als mens. Jan mijndert: ,,Anthony was een van de actiefste middenstanders in de Dorpsstraat in Bunnik. Hij was betrokken en wilde altijd helpen om samen iets op poten te zetten. Hij was voor van alles wel te porren.”

MANNENKOOR Ook los van de parfumerie zat Anthony niet stil. Hij was ruim dertig jaar lid van de kookclub van Bunnik, vanuit die rol werkte hij mee aan het jaarlijkse Tentorant bij de tennisvereniging De Niënhof. Ook was hij jarenlang lid van de Lions Club Bunnik. En jarenlang zong hij in het Zeister Mannenkoor, waar hij ook in Bunnik altijd graag aankondigingen voor uitdeelde. Het was dankzij zijn inzet dat het koor sinds vele jaren repeteert in het Torenlaan Theater.

Anthony was met zijn vrolijke, kleurige kleding en met zijn hoed een opvallende verschijning. Ook zijn karakter was niet doorsnee. Hanny Pater: ,,Anthony was recht door zee. Dat waardeerde niet iedereen. Hij stond voor alles open, al stond hij niet overal achter. Hij was een bevlogen iemand, met interesse in de ander.”

KNGF Hanny had ook contact met Anthony door de stichting KNGF geleidehond. Anthony zag steeds slechter en had steun aan zijn hond Ivar, al was het geen geleidehond. Hanny zamelt al jaren doppen in om geld in te zamelen voor de stichting. Anthony liet mensen doppen bij de winkel inleveren, om ze weer aan Hanny mee te geven. ,,Hij was echt begaan. ‘De blinde helpt andere blinden’ zei hij. Hij is zelfs eens meegegaan naar het kantoor in Amstelveen.”

Ook Jan Mijndert kreeg af en toe hulp van Anthony. ,,Hij ging een paar keer per jaar mee naar de camping de Boomgaard, om fruit te verkopen aan campinggasten. Met iedereen maakte hij een praatje, dat vond hij heerlijk. Als hij een vrije dag had, belde hij en moesten we naar de camping.”

VERHUISD Twee jaar geleden verhuisden Anthony en Ineke naar Odijk. Anthony was toen al ziek en wilde Ineke verzorgd achterlaten. Achter het huis werd een salon gebouwd, waarin Ineke verder kon werken. Tot het laatst aan toe had Anthony plannen. Hij wilde bijvoorbeeld met het Snuffelhonk gaan praten om ook daar doppen te gaan inzamelen. Ook was Anthony tot het einde aan toe een goede tipgever voor deze krant.

Anthony Hollestelle is op vrijdag 5 maart vanuit de Sint Nicolaaskerk begraven.

Anthony tijdens Koningsdag 2016 op de Dorpsstraat in Bunnik
advertentie