Tibbe (22) uit Odijk werkt mee aan zonneauto voor World Solar Challenge in Australië

14 feb, 08:00 Mensen
Swen Sekha
Tibbe Lukassen uit Odijk werkt mee aan de zonneauto voor de World Solar Challenge
Tibbe Lukassen uit Odijk werkt mee aan de zonneauto voor de World Solar Challenge

ODIJK/DELFT Of de Bridgestone World Solar Challenge in Australië dit jaar nu doorgaat of niet, 17 studenten van de TU Delft werken met man en macht aan een auto die deze race kan winnen. Tibbe Lukassen uit Odijk is een van hen en heeft de rol van chief engineer. Voor hem is het één groot avontuur. 

Tibbe groeide op in Odijk, zat op de St. Nicolaasschool (de huidige Vonk) en zat op de Breul. Daarna verhuisde hij naar Delft en deed een bachelor werktuigbouwkunde. ,,Toen ik op de middelbare school zat, hoorde ik voor het eerst over de Bridgestone World Solar Challenge. Ik vond het meteen fascinerend en het was voor mij een van de redenen om in Delft te gaan studeren.   

SOLAR RACE De Bridgestone Solar Race begon in 1987 en wordt om het jaar gehouden. Tientallen teams over de hele wereld bouwen auto’s die rijden op zonne-energie en overbruggen 3000 kilometer door Australië, van Darwin naar Adelaide. Het doel van de race is om de wereld te laten zien wat er mogelijk is met zonne-energie en anderen te inspireren.