Fans van FC Utrecht bewijzen Jan van Hout de laatste eer.
Fans van FC Utrecht bewijzen Jan van Hout de laatste eer. Agnes Corbeij
video

FC Utrecht fans bewijzen Jan van Hout de laatste eer

Mensen

ODIJK Fans van FC Utrecht bezorgden op de kille zaterdagochtend extra kippenvel door een erehaag te vormen met rode fakkels langs de uitvaartstoet van Jan van Hout, voormalig eigenaar van de Primera in het dorp en groot FC Utrecht fan.

Jan van Hout overleed op zaterdag 9 januari op 70-jarige leeftijd, waarschijnlijk tijdens de tweede helft van de wedstrijd van zijn favoriete club. Tijdens de eerste helft communiceerde hij nog met Willem van Rooijen, een goede vriend van Jan. Maar voor de gebruikelijke telefonische nabeschouwing met een vriend nam hij niet meer op. Hij werd gevonden in zijn eigen stoel, in zijn eigen huis.


Twee jaar geleden, in augustus 2018, overleed Jan zijn vrouw, Mieke. Voorheen waren ze vaak samen te vinden in de business box. Bianca Coenen had het initiatief genomen voor de erehaag. ,,Dit is het minste wat we voor hem kunnen doen. Hij was zo’n grote fan.” Zo’n twintig Odijkse voetbalfans stonden langs de St. Nicolaaslaan met een rode fakkel, het zag er prachtig uit. Bianca Coenen: ,,Het is precies geworden zoals we gehoopt hadden, dit had Jan heel mooi gevonden.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?


advertentie