Afbeelding
Maggie Doyne

'CNN-hero of the year' Maggie Doyne in De Kersentuin

4 februari 2020 om 09:51 Mensen

BUNNIK Maggie Doyne werd bekend in Nederland door de uitzending 'Naar het einde van de wereld' van Floortje Dessing. Nederland werd gegrepen door het ontroerende verhaal van een 19-jarig Amerikaans meisje dat naar Nepal ging om daar het verschil te maken. Ze adopteerde met haar stichting meer dan 50 kinderen en startte haar eigen school. In de jaren na de uitzending is er veel gebeurd. Het aantal leerlingen is gegroeid en er is een prachtige groene school gebouwd. Ook werd Maggie 'CNN-hero of the year' en er kwam erkenning van haar werk door onder meer de Dalai Lama en prins Harry en Meghan.

Bunnikse Dieuwke van Putten trok 3 jaar geleden de stoute schoenen aan en solliciteerde als vrijwilliger bij BlinkNow. Inmiddels is zij drie keer naar Nepal geweest om Dashainkamp te leiden. Een kamp dat bedoeld is om kinderen veilig en goed gevoed te houden gedurende een lange schoolvakantie. Ook vanuit Nederland doet zij het een en ander voor BlinkNow. Dit keer het organiseren van een bijeenkomst in De Kersentuin waar Maggie zal spreken.

Inmiddels is Floortje Dessing teruggegaan om een vervolg uitzending te maken. Deze wordt 20 februari uitgezonden. Vandaar dat BNNVARA haar in Nederland heeft uitgenodigd. Het is heel speciaal dat Maggie tijdens haar verblijf naar Bunnik komt. Op zondag 16 februari om 15:30 uur vertelt zij haar inspirerende verhaal in De Kersentuin. Er zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar om hierbij aanwezig te zijn. De opbrengst van de kaarten gaat naar BlinkNow. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link www.blinknow.org/bunnik

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie