Afbeelding
Provincie Utrecht

Provincie Utrecht strooit voor de eerste keer dit seizoen

29 november 2023 om 11:45 Maatschappelijk

UTRECHT Voor het eerst dit seizoen zijn in de nacht van maandag op dinsdag de strooiwagens van de provincie Utrecht de weg opgegaan. ,,Doordat de wegdektemperaturen onder nul komen, is er kans op gladheid en strooien we zout. Tijdens een strooiactie wordt in drie uur de hele provincie gestrooid”, aldus de provincie. 

Afgelopen nacht is 804 kilometer wegdek gestrooid. Dit zijn de provinciale wegen, parallelwegen en fietspaden langs de provinciale wegen. Bij de actie is 36 ton zout gestrooid. Bij preventieve strooiacties, waarbij er kans is op gladheid, strooien we gemiddeld maar 12 gram zout per vierkante meter. In onze zoutopslagen in Huis ter Heide en De Meern ligt in totaal 2200 ton zout klaar voor deze winter. 

STROOIWAGENS

,,Onze dertien rijbaanstrooiers en twaalf fietspadstrooiers zijn 24 uur per dag inzetbaar bij winterse weersomstandigheden. Daarnaast heeft de provincie de beschikking over totaal veertig ploegen, die ingezet kunnen worden om een fietspad of weg snel sneeuwvrij te krijgen. Deze kunnen voorop de voertuigen worden gemonteerd”, aldus de provincie.

Nieuw dit jaar is de eerste elektrische zoutstrooier, waarbij de strooier elektrisch aangedreven wordt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie