Doe mee met het OV.
Doe mee met het OV. Gemeente Bunnik

OV-ambassadeur gezocht in gemeente Bunnik

9 november 2023 om 15:30 Maatschappelijk

BUNNIK zoekt inwoners uit de gemeente Bunnik die zich vrijwillig als OV-ambassadeur in willen zetten. 

OV-ambassadeurs geven uitleg over het openbaar vervoer aan iedereen voor wie reizen met het openbaar vervoer niet vanzelfsprekend is. Tijdens een inloopspreekuur of een informatiebijeenkomst beantwoorden OV-ambassadeurs ook specifieke vragen over bijvoorbeeld de OV-chipkaart, het uitstippelen van een reis, het reizen met korting, de kaartautomaat en het in-en uitchecken. Zo helpen OV-ambassadeurs mensen op weg in het openbaar vervoer.’   

Naast informatieve activiteiten organiseren OV-ambassadeurs ook proefreisjes. Zo kunnen mensen ervaren hoe het is om daadwerkelijk met het openbaar vervoer te reizen. OV-ambassadeurs nemen de reizigers aan de hand mee en laten zien waar alles te vinden is, hoe een kaartautomaat werkt en hoe zij kunnen in- en uitchecken. 

OV-ambassadeurs zijn actief in onze regio met verschillende activiteiten. PR en contacten met andere organisaties, gemeentes en vervoerders kunnen hier ook bij horen. Zij geven hier samen met projectmedewerkers vorm en invulling aan. 

Belangstellenden kunnen zelf aangeven welke activiteiten ze zouden willen uitvoeren en hoeveel tijd ze willen besteden als OV-ambassadeur. Als richtlijn geldt een minimum tijdsbesteding van drie dagdelen per maand. OV-ambassadeur is een vrijwilligersfunctie, reis- en overige kosten worden vergoed.    

Wie interesse heeft kan contact opnemen via info@doemeemethetov.nl of voor vragen bellen naar 038-4540130.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie