Afbeelding

Bijeenkomst over mentale gezondheid jongeren

13 oktober 2023 om 12:44 Maatschappelijk

WERKHOVEN Tim Zuidberg, Sebastiaan de Rooij en Luuk Renne van de stichting ‘We zien mekaar’ zijn sprekers op een avond over de mentale gezondheid van jongeren. Tim: ,,We zijn een vriendengroep zoals je wel vaker ziet: elkaar gevonden in de studententijd en nu nog altijd bevriend en betrokken. Maar we missen twee van onze maten: Ian en Martin. Ze worstelden met zichzelf, zonder de ruimte te zien om deze gevoelens te delen, totdat het ze teveel werd. Twee keer is dit ons overkomen, in 2016 en in 2022. Genoeg is genoeg.”

De vrienden zijn sprekers op woensdagavond 1 november om 20 uur in het Wapen van Werkhoven. Naast Tim. Sebastiaan en Luuk is psycholoog Patricia van Wezel als spreker aanwezig, zij begeleidt bij Humanitas lotgenotengroepen voor nabestaanden na zelfdoding.

De avond is bedoeld voor zowel jongeren als ouders. Volgens de laatste peildatum door het RIVM, kampt 35 procent van de Nederlandse jongeren met mentale klachten, voelt 45 procent zich eenzaam en denkt 14 procent wel eens aan zelfdoding. Dat zijn verontrustende cijfers, aldus Rotary Bunnik, die de avond organiseert. Zij willen dit onderwerp bespreekbaar maken voor iedereen.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden door voor 28 oktober een mail te sturen naar rcbunnik@gmail.com. Er is ruimte voor 80 deelnemers. De avond wordt gehouden aan de Herenstraat 31 in Werkhoven. De zaal is open vanaf 19:30 uur. De bijeenkomst is gratis, drankjes zijn voor eigen rekening.

Denk je wel eens aan zelfdoding of maak je je zorgen om iemand? Praten helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 of 0800-0113.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie